Predstavljamo vam nekaj predlogov za slovenski vrtiček:

Solata LEDA – krhkolistna solata, ki dobro prenaša vročino in gre pozno v cvet.
Paradižnik VAL – izboljšana različica volovskega srca, visoke in bujne rasti.
Korenje, LJUBLJANSKO RUMENO – velik, svetlo rumen koren, pozna sorta, ki se odlično skladišči.
Čebula BELOKRANJKA – srednje pozna sorta, podolgovate oblike, s svetlo rjavimi luskolisti in belim mesom.
Zelje, LJUBLJANSKO – okusne, ploščato okrogle, svetlo zelene glave so uporabne za solato, kisanje in skladiščenje.
Koleraba, RUMENA MASLENA – rumenozelena koleraba z rumenim finim mesom.
Paprika SIVRIJA – zgodnja, podolgovata, zelena in rdeča, zelo rodna. Za svežo rabo in vlaganje.
Fižol CIPRO – visoki fižol s kratkimi, zelenimi ploščatimi stroki, brez nitk in z debelimi zrni, primeren za stročje in zrnje.
Motovilec ŽLIČAR – ima srednje velike rozete z ovalnimi, temno zelenimi listi z rahlo navzgor zavihanim listnim robom.