Blazine z rožami

Okrasite povsem navadno blazino iz trgovine s pisanimi cvetlicami iz filca. Iz različnih barvnih odtenkov tega materiala izrežite preproste petlistne oblike cvetov in jih po velikosti položite enega na drugega, da naredite en cvet. Z iglo in sukancem zašijte sredino rože, da ne bo razpadla. Ko ste izdelali vsaj ducat rož, jih prišijte na površino blazine čim bližje skupaj, da ustvarite lep tridimenzionalni učinek.

Ovitki za darila

Zakaj ne bi enkrat za spremembo za zavijanje daril uporabili kaj drugega kot papir? Uporabite ostanke blaga iz drugih projektov ali preučite ponudbo iz lokalne trgovine z umetniškim materialom. Položite tkanino na mizo tako, da vzorec gleda navzdol ter položite darilno škatlo ali darilo v sredino. Zavijte darilni kos tako, kot bi ga s papirjem, na koncu pa zavežite nasprotna vogala in zatlačite preostanek blaga.

tkanina_darila.jpg

Kvačkane posodice

Imate babičine kvačkane prtičke? Uporabite barve za tkanine in jih pobarvajte v živahne odtenke ter pustite, da se posušijo. Skodelico ali skledo obrnite na glavo, jo prekrijte s plastično folijo ter pokrijte s kvačkanim prtičkom. Nanesite dva sloja tekočega utrjevalca tkanin, potem ko ste pustili, da se prvi sloj popolnoma posuši. Dokončajte izdelke tako, da jih zgladite s šelakom.

Tabla za obvestila

Podolgovato slikarsko platno, oblečeno v v tkanino z retro vzorcem, lahko postane praktična tabla za opomnike. Na eno stran dodamo pravokotno ploščico iz kovine za pritrjevanje raznih drobnarij z magneti, pergamentni koledar pa vas bo spominjal na pomembne roke.

tkanina_tabla.jpg

Dekorativne krogle

Zberite krogle, ki so prekrite z raznobarvnimi tkaninami, in jih položite v steklene sklede, vaze ali košare kot dekorativni dodatek. Iz barvno usklajenih tkanin izrežite trakove in uporabite lepilo, da jih prilepite na krogle iz stiropora. Izberite več vrst vzorcev ter uporabite tako majhne kot tudi velike krogle za več raznolikosti.

Ovite vaze

Ostanki tkanin z zanimivimi vzorci so lahko lep okras, če jih ovijemo okoli steklenih vaz. Izberite vazo, ki ima navpične stranice in izrežite pravokoten kos blaga, ki se ji bo prilegal. Pustite dodaten centimete blaga, da se bosta navpični stranici na vazi prekrivali. Enega od navpičnih robov tkanine pritrdite na vazo z obojestranskim lepilnim trakom.Potem zavijte tkanino okoli vaze in del, ki se prekriva, prilepite z lepilom.

tkanina_vaze.jpg

Več idej za dekoracijo doma s tekstilom si oglejte v naši fotogaleriji.