Čistoča

Redno skrbite za čistočo terase. Tako bo videti lepša, pa še veliko dalj časa boste lahko uživali v njej. Vrtno garnituro dobro operite. Za nego blazin, poglejte na navodila proizvajalcev. Če se vam te zdijo že nekoliko obrabljene, jih oblecite v novo tkanino. Pazite na to, da boste kupili takšno za zunanjo uporabo, ki je odporna proti vremenskih spremembam, sicer bo bolj kratkega veka.

contemporary_private_deck_picture_and_design_ideas.jpg

Ozelenitev

Rastline bodo vašo teraso še polepšale. Izberite takšne, ki ne potrebujejo veliko vode in nege. Trenutni trend na tem področju je mešanje različnih vrst rastlin. Lahko zasadite tudi cel vrt. Če nimate časa ali volje za tako velik podvig, kupite lepe okrasne lončke, vanje nasujte zemljo in jih napolnite z umetnimi rožami. Če vaša teresa leži na trati, preverite, v kakšnem stanju je. Morda jo boste morali znova zasaditi. Izključno zelen videz popestrite z zasaditvijo raznobarvnih cvetlic.

Dodatki

Osvežite videz terase z raznimi dodatki. Položite preprogo, mizo pogrnite z novim prtom, dodajte dekorativne predmete in zunanji prostor naredite bčim bolj privlačen.

patio_deck_designs_8.jpg

Teraso osvetlite z atraktivnimi svečami ali električnimi lučmi. Ne pozabite na ambientalno osvetlitev. Romantičen in domač občutek boste izvrstno pričarali s kaminom, pa še toplo vam bo, četudi bodo ponoči temperature ozračja padle. Zunanjo steno okrasite s stensko nalepko, odporno proti vremenu, s podobo po lastni želji.

Tudi senčnik je izvrsten dodatek, ki obenem služi tudi kot zaščita pred soncem. Izbira vzorcev in velikosti je zelo velika, zato vam zagotovo ne bo težko najti tistega pravega za vas. Kupite nekaj otoman, ki jih lahko uporabite bodisi kot mizico bodisi kot stol ali počivalnik za noge. Pazite, da se bodo ujemale z vašo vrtno opremo. Zdaj imate vse, kar potrebujete za uživanje na prostem.

Več primerov lepo urejenih zunanjih prostorov si lahko ogledate v naši fotogaleriji.