V športu je tako, da so enkrat stotinke na tvoji strani, drugič ne. Slovenski športniki so to v zadnjih dveh tednih dobro spoznali. V danem trenutku je bil to maksimum, kar je lahko Žan pokazal. Naredil je samo eno napako na prehodu v zadnjo strmino, brez katere bi morda osvojil zlato, saj tudi Vic Wild ni zmogel popolne vožnje. Toda to je sestavni del tekme. Izredno težko je ves dan odpeljati brez ene same napake. Gre za super uspeh!

Načeloma sem od Roka Flandra predvsem v paralelnem veleslalomu pričakoval več, saj je bila konfiguracija proge zelo podobna tisti iz Arose, kjer je bil svetovni prvak. Pogoji so bili odlični, kvalifikacije pa zelo težke in zahtevne. Treba je bilo pametno odpeljati, v finalu pa se je sneg zmehčal, a se je dalo lepo zavijati okoli vratc, tako da sem pričakoval, da bi lahko v takih razmerah naredil več. Pri Roku Marguču pa sem imel občutek, da je pregorel v preveliki želji. Želel si je kolajno, ko pa je želja prevelika, lahko kakšno stvar narediš prehitro in nisi stoodstotno skoncentriran, zato pride do napake in posledično rezultata, ki si ga nisi želel.

Slišal sem, da je Žan Košir po osvojeni srebrni kolajni dejal, da mu tako ostaja motiv za zmago na naslednjih olimpijskih igrah v Pjeongčangu. To je povsem realno, saj je trend v vseh športih takšen, da se starostna meja premika navzgor. Med 30. in 35. letom si v najboljšem obdobju, najbolj zrel.

Problem celotne zadeve pa je predvsem, kako se bo alpinsko deskanje na snegu razvijalo. Samo šest tekem svetovnega pokala v celemu letu, ko je vse bolj odvisno od posameznih organizatorjev tekem, ki nimajo skupnega sponzorja, kot smo ga imeli včasih, ko je bilo 15 do 20 tekem na sezono, ni dobra napoved. Takrat je imelo smisel vlagati celoletno življenje v šport, tudi po finančni plati, saj se je izplačalo. Se je pa deskanje na snegu na olimpijskih igrah v Sočiju pokazalo v izredno lepi luči, saj je na obeh tekmovalnih dneh sijalo sonce, prišlo pa je tudi ogromno gledalcev. Le upamo lahko, da se bo zanimanje za ta šport s tem povečalo.

Dejan Košir je bil leta 2003 svetovni prvak v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu.