Košir je postal 16. slovenski športnik, ki je na olimpijskih igrah osvojil več kot eno kolajno. Pot do tja je bila zanesljiva. Dobro izhodišče si je Košir privozil že v kvalifikacijah, kjer je za zmagovalcem Wildom osvojil drugo mesto.

V osmini finala je Košir izločil slovitega Kanadčana Jaseyja Jaya Andersona, v četrtfinalu pa Švicarja Nevina Galmarinija, kateremu se je tako oddolžil za sredin poraz v veleslalomu. Na poti do zanesljive medalje je bil le še Italijan Aaron March, ki je "padel" v polfinalu.

V finalu je prišlo do želenega finala z Američanom Wildom, ki je vzel rusko državljanstvo. "Želel sem si finale z Vicom Wildom, s katerim sva prijatelja in tekmeca. Mislil sem, da bom še bližje, a jaz take linije kot on nisem zmogel. Bal sem se velike napake in zasluženo je zmagal," je po tekmi ocenil Košir.

Povsem zadovoljen Košir takoj po tekmi ni bil. "Dokazal sem, da sem napredoval, danes sem še stopničko višje. Res pa je tudi, da mi v tej sezoni še ni uspelo zmagati, ampak to so olimpijske igre, dve medalji, in kdo bi si želel več," je še povedal sobotni slovenski junak v Sočiju.

Drugi slovenski predstavnik v izločilnih bojih Rok Marguč je po dveh počasnejših vožnjah od tekmeca Nemca Patricka Busslerja izpadel v osmini finala. Na koncu je zasedel 12. mesto. Rok Flander je bil v kvalifikacijah prepočasen za najboljših 16 in bil 22., Izidor Šušteršič pa je odstopil v prvi vožnji kvalifikacij. Brez nadaljevanja je s 23. mestom kvalifikacij ostala tudi edina slovenska predstavnica Gloria Kotnik.

V ženski kategoriji je zmagala Avstrijka Julia Dujmovits. Srebro je osvojila Nemka Anke Karstens, ki je po prvi finalni vožnji vodila, a je v drugo storila napako in zaostala za 12 stotink. Nemški uspeh je z bronom dopolnila Amelie Kober.