Prvi nastop Tine Maze je bil na ravni zadnje sanjske sezone, medtem ko se je v drugem poskusu videlo, da ji zgornji del ne ustreza najbolj. Gre za prvih dvajset vratc, ki so bila usodna že pri napadu na kolajno v superkombinaciji, zdaj pa še na slalomski preizkušnji. Očitno je, da Tina v slalomu še ni tako suverena. Ponagaja ji začetek, zato se lahko sprosti šele v spodnjem delu. Kljub vsemu je v Sočiju dosegla vrhunski rezultat, ki ga je težko opisati z besedami. Če bi ji kdo pred igrami rekel, da bo vzela eno zlato kolajno, bi se verjetno strinjala, a zdaj je osvojila kar dve, zato si zasluži globok poklon. Pokazala je, da je še vedno najboljša alpska smučarka na svetu.

Včeraj je bil njen obraz znova videti žalostno, ker je po srcu šampionka in želi zmagati prav na vsaki tekmi. Spomnim se, da je bila slabe volje tudi lani, ko je osvojila drugo mesto, kar dokazuje, da ima v sebi zmagovalno mentaliteto. Izzivov ji v tej sezoni zagotovo še ne bo zmanjkalo, saj sledi zaključek v svetovnem pokalu. Verjamem, da so baterije v njenem moštvu prazne, saj je ritem že od pripravljalnega obdobja naprej neverjetno zahteven, povrhu pa tudi olimpijske igre pustijo velik pritisk na tekmovalke. Ponovitev lanske zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala je sicer daleč, vendar v športu se lahko zgodi marsikaj. Tudi Maria Höfl Riesch lahko naredi kakšno napako ali dve, pa bi Tina že lahko mešala štrene povsem na vrhu. V posameznih disciplinah pa bo zagotovo osvojila kakšen mali kristalni globus.

Ob koncu bi čestital prav vsem slovenskim športnikom, ki so dokazali, da smo Slovenci športen narod z ogromno nadarjenosti. Vseh 66 športnikov je upravičilo nastop na igrah, vsi so bili sijajni in jih je bilo v užitek spremljati. Sploh pa je navdušila Tina Maze, za katero smo nekako govorili, da ima slabo sezono, vendar je na največjem športnem tekmovanju dokazala svojo veličino.

Mitja Dragšič je nekdanji slovenski alpski smučar.