Neknominate je še posebej v razmahu v Veliki Britaniji, od koder sicer poročajo, da so zaradi pretiravanja umrle že štiri osebe. Na facebooku so že ukinili irsko stran posvečeno tej igri, po tem, ko se je pritožila družina umrlega fanta Jonnyja Byrnea.

Ni malo takih, ki od Facebooka pričakujejo, da bi tovrstne objave moral prepovedati. Še posebej glede na potencialni spletni razmah. Velikan na to odgovarja, da aktivno pregledujejo posnetke povezane z igro, ob tem pa zatrjujejo, da tovrstne video vsebine načeloma ne kršijo pravil uporabe facebooka. »Ne toleriramo objav, ki so neposredno škodljive – denimo ustrahovanja ali drugega žaljivega obnašanja. Spodbujamo pa uporabnike, da nas obveščajo o objavah, ki se jim zdijo sporne,« so za The Guardian povedali predstavniki Facebooka.

Kot pri večini stvareh pretiravanje ni pametno. Prav tu pa se pojavi največja težava omenjene igre. Nekateri igralci ne popijejo le kozarca piva, temveč si privoščijo pol litra na dušek popitega žganja. Tretji pa sploh ne razmišljajo o alkoholu, temveč želijo zgolj šokirati. Pojavili so se namreč posnetki, kjer ljudje sesajo kri ubitemu jelenu, pijejo zvarke alkohola in pasje hrane, popijejo živo zlato ribico itd. Obrat na bolje je igra sicer dobila v Južnoafriški republiki, kjer mora vsak nominirani storiti eno dejanje dobre volje (na primer, kupiti brezdomcu malico).