Škoda za preostale Slovence je, da ni bilo poskusne serije. Zato se posledično niso mogli dobro pripraviti na tekmo, opazil pa sem tudi, da vetrna zaščita ob skakalnici, ki naj bi preprečila večje vetrovne udare, ni najbolje delovala. Kajti kljub vsemu so bile na skakalnici turbulence, tako hitro spreminjanje pogojev pa je ob normalnem dogajanju skoraj nemogoče. Prireditelji v Sočiju si vseeno zaslužijo velike pohvale, da so v teh pogojih tekmo pripeljali zgledno do konca. Nekaj favoritov je zaradi slabih pogojev sicer izpadlo celo iz najboljše trideseterice, ampak tekma je šla do konca, mi pa smo lahko z rezultati zelo zadovoljni.

Drugi del skakalne sezone je prinesel spremembe v uvrstitvah svetovnega pokala, saj so malce pogoreli Nemci in Avstrijci. Kljub temu obstaja približno petnajst skakalcev, ki se lahko uvrstijo povsem na vrh. Konkurenca je velika, zato bi lahko do olimpijske kolajne prišlo precej različnih skakalcev. Toda na olimpijskih igrah imaš dve tekmi, rezultatov pa se ne da popravljati, kar je mogoče v svetovnem pokalu.

Poljski skakalni šampion Kamil Stoch je res vrhunsko pripravljen. Psihično, mentalno in fizično je na najvišji možni ravni. Z lahkoto obvladuje prostor okoli sebe, pritisk novinarjev ter dogajanje pred tekmami in po njih. Je v takšni vrhunski formi, da ga je skoraj nemogoče premagati.

Robert Kranjec je s poškodbo kolena dokazal, da se skakalci kljub boleznim in poškodbam zelo neradi odpovedujejo tekmam. Zaupam našim ljudem v Sočiju, da bodo Robija pripravili, da bo lahko danes na moštveni tekmi normalno skakal. Sedaj imajo izredno močno ekipo še Japonci in Poljaki, ne smemo pa odpisati niti Avstrijcev in Nemcev. A če bomo pravilno postavili naše fante, potem smo lahko v igri za kolajno. In to tudi za najbolj žlahtno!

Luka Koprivšek je starosta slovenskega smučarskega skakanja.