Izdelava 600. letala je le eden v verigi dosežkov, ki bodo zaznamovali jubilejno 25. leto Pipistrelovega obstoja in delovanja. Posebni dogodki, letalske prireditve, poskusi dosežkov svetovnih rekordov s Pipistrelovimi letali in zanimivosti se bodo vrstile skozi vse leto, so sporočili iz ajdovske družbe.

Razprodana celotna proizvodnja vnaprej

Pipistrel ima sicer v letošnjem letu razprodano že celotno proizvodnjo vnaprej, kar pomeni da bo tudi letalo serijske številke 700 izdelano v letošnjem letu.

Lani so v Pipistrelu dobro poslovali. Direktor Ivo Boscarol je poudaril, da je bilo leto 2013 najboljše leto doslej: »Dosegli smo 21-odstotno rast prihodkov in nadaljevali s tradicijo vsakoletne pozitivne rasti prihodkov in dobička, zaposlili 11 novih sodelavcev, pridobili EASA Part 21G produkcijski certifikat za proizvodnjo certificiranih letal, ustanovili Pipistrel Academy za šolanje naših kupcev ter zastopnikov, kot prvi v Evropi pridobili z modelom Alpha Trainer certifikat za nočno letenje z ultralahkimi letali, predstavili nov model Sinus Flex ter začeli dela v bodoči tovarni letal v italijanski Gorici.«

Ponoven oblet sveta

Boscarol je med dosežki omenil še prvi polet štirisedežnega letala nove generacije Panthera, ponoven oblet sveta, tokrat francoskih znanstvenikov in prelet severnega tečaja, ki ga je izvedel pilot Matevž Lenarčič. Prav tako so pridobili prodajne certifikate za različne modele Pipistrelovih letal v številnih državah ter prejeli nekaj prestižnih nagrad na področju letalske industrije.