Schlierenzauer je moral po odločitvi vrha avstrijske smučarske zveze odpotovati brez dolgoletnega trenerja Markusa Maurbergerja. Menedžer skakalca Markus Prock je skušal zadeve nekoliko omiliti, da je vodja skakalne ekipe Alex Pointner, slednji pa je ves čas zagovarjal odhod manjše ekipe na igre. A Schlierenzauerja moti predvsem dejstvo, da je alpski smučar Marcel Hirscher na igre lahko odpeljal osebnega trenerja, sam pa ne.

"Dogovorili smo se, da bodo vsi imeli enake pogoje. Alex je šef ekipe in tako se je odločil. Schlierenzauerju sem dejal, da se naj osredotoči na skoke, analizirali pa bomo po sezoni," je ob tem dejal menedžer Prock.

"Tega ne nameravam komentirati. Včeraj smo videli, kako se zadeve odvijajo. Ko karkoli rečem, moje besede vzamejo iz konteksta in potem nastane zmešnjava. Zdaj se osredotočamo na skoke, potrebujemo svoj mir," je avstrijsko tiskovno agencijo zavrnil vodja skakalcev v Sočiju Pointner.

V soboto in ponedeljek smučarje skakalce čakata zadnji preizkušnji na veliki skakalnici posamično in ekipno, do takrat imajo Avstrijci še čas, da zgladijo nesoglasja in skušajo iz nastale situacije iztržiti čim več.