Neureuther je z avtom zaradi poledice zletel s ceste v varovalno ograjo, nato pa nadaljeval pot do münchenske bolnišnice, kjer je prestal več preiskav.

Ni jima nič hujšega

Kot še poroča nemška tiskovna agencija dpa, je bila z Neureutherjem v avtu tudi njegova prijateljica, biatlonka Miriam Gösner, ki je po dogodku povedala, da se jima na srečo ni zgodilo nič hujšega.

Kot je dodala, je o nesreči sama obvestila policijo, nato pa sta se odpeljala v bolnišnico. Kot je še pojasnila, je bilo na srečo še zelo zgodaj, tako da na avtocesti A95 pri Starnbergu, kjer sta nenadoma naletela na ledeno zaplato, ni bilo drugih avtomobilov.

Pobeg s kraja nesreče?

Tožilstvo v Münchnu pa je po prometni nesreči danes uvedlo preiskavo zaradi suma pobega s kraja nesreče.

Po mnenju smučarjevega očeta Christiana Neureutherja je razumljivo, da tekmovalec, ki je bil na poti na igre v Sočiju, ni počakal na prihod policije. "Pri tem ni šlo za pobeg s kraja nesreče. Pomembno je le, da je z njim vse v redu in da ni bil v nesreči udeležen nihče drug," je dejal oče, sicer tudi sam nekdaj odličen smučar.

V bolnišnici so Neureutherju naredili več preiskav, izidi pa za zdaj niso znani. Kot še poroča dpa, sumijo na morebitno klasično poškodbo vratu, do katere pogosto pride pri trčenjih z avtomobilom. V tem primeru bi lahko bile Nemčeve olimpijske sanje ogrožene.

V Soči bo odpotoval že jutri

Kot je sporočil specialist za tehnične discipline, ki velja velja za enega od resnih favoritov za olimpijsko medaljo tako v slalomu kot v veleslalomu, njegov nastop v Sočiju kljub nesreči ni ogrožen. "Glede na okoliščine, mi gre dobro. Jutri letim v Soči."

Preizkušnja v veleslalomu je v Sočiju napovedana za sredo, 19. februar, slalom pa bo tri dni kasneje.