To sicer naj ne bi ustavilo procesa prebujanja iz kome, čeprav je priznani nemški zdravnik Heinz-Peter Möcke dejal, da je pri pacientih, ki so deležni intenzivne nege, imunski sistem toliko oslabel, da lahko pljučnica privede do odpovedi organov in posledično celo smrti. »Ko pacient leži v komi, ni zmožen kašljati in izločati bakterij. Telo prejema manj kisika kot sicer, imunski sistem je oslabljen. Zdravila sicer pomagajo, a določene bakterije so odporne tudi na antibiotike,« je zaupal Möcke.

Seveda je prebujanje iz kome dolgotrajen proces – Schumacherju sicer vsak dan masirajo mišice, da ne bi atrofirale – pravijo pa, da za poškodovanca niti en dan ni enak drugemu. Toda družina – žena Corinna vsakodnevno vztraja in se še naprej pogovarja z možem, saj so ji zdravniki povedali, da to dokazano lahko pomaga pri izboljšanju zdravstvenega stanja – je prepričana, da bo imelo zdravljenje srečen konec. »Dobre želje, ki sta jih deležna Michael in njegova družina, pomagajo. Vsi skupaj zaupajo zdravniški ekipi in se zavedajo, da sama hitrost okrevanja ni najpomembnejša, temveč je pomembnejši temeljit proces zdravljenja,« je sporočila Schumacherjeva predstavnica za javnost Sabine Kelm.

V minulih dneh so prizorišče smučarske nesreče večkrat pregledali tudi francoski preiskovalci, ki so naredili rekonstrukcijo nesrečnega Schumacherjevega padca, v pomoč pa jim je bil tudi posnetek s kamere, ki je bila pritrjena na Nemčevo čelado. Vse bolj je jasno, da naj bi državni tožilec Patrick Quincy ugotovil, da je na smučišču Meribel šlo za nesrečo, s čimer naj bi udarili piko na i celotnemu primeru. V takšen razplet najbolj upajo upravljavci smučišča, ki bdijo tudi nad pravilnim označevanjem prog, in proizvajalec čelade, ki je pri udarcu v skalo razpadla na tri kose. V primeru, da je res šlo zgolj za nesrečo, bodo razbremenjeni vseh morebitnih krivd.

Podporo enemu najboljših dirkačev formule 1 vseh časov izkazujejo številni športni kolegi, zadnji v vrsti pa je njegov rojak Lukas Podolski, sicer nogometaš Arsenala. Na tekmi proti Manchester Unitedu (končala se je s prijateljskim izidom 0 : 0) je zaigral s posebnimi kopačkami, na katerih je bilo zapisano sporočilo v podporo – »Bori se, Michael. Hitro se pozdravi!«