Velenjski trener Ivan Vajdl napoveduje, da s svojimi varovanci na Danskem išče točke, a se zaveda, da bo pot do njih zelo težka. "Že v nedeljo nas čaka izjemno zahteven obračun proti kakovostnemu danskemu predstavniku. Škoda, da smo proti njemu izgubili na domačem igrišču. Na tem dvoboju smo prikazali daleč najslabšo predstavo v ligi prvakov v tej sezoni, na Danskem bomo zelo težko nadoknadili zamujeno priložnost."

Velenjski rokometaši so po osmih tekmah v skupinskem delu na četrtem mestu: na dosedanjih tekmah so dvakrat premagali tekmece iz švedskega Halmstada in enkrat iz španskega Logrona, dvakrat izgubili proti igralcem iz Hamburga ter po enkrat iz Flensburga, Aalborga ter Logrona.

Po nepopolnem devetem krogu v skupini D vodi Flensburg s 15, sledijo HSV s 14, Aalborg z osmimi, Gorenje in Naturhouse La Rioja sta jih zbrala po šest, Drott iz Halmstada pa eno točko. Naturhouse La Rioja, ki je med tednom izgubila s Flensburgom, ima v primerjavi z velenjsko zasedbo lažji razpored, saj bo v zadnjem krogu gostila švedskega predstavnika, velenjsko pa čaka spopad z imenitnim Flensburgom.

"Naš primaren cilj na nedeljski tekmi na Danskem bo zaustaviti navezo zunanje vrste s krožnim napadalcem. V vsakem primeru bomo naskakovali zmago, predvsem pa bomo skušali izkoristiti zelo spremenljivo predstavo danske ekipe, ki je na zadnjih tekmah prikazala velika nihanja v svoji igri," je dodal Vajdl.

V velenjski ekipi so vsi zdravi in pripravljeni na zahtevno nedeljsko tekmo, ki se bo v Gigantium Areni v Aalborgu pričela ob 14.15. Pravico bosta delila Francoza Stevann Pichon in Laurent Reveret.

Celjski naskok na osmino finala

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je odločilna tekma v skupinskem delu evropske lige prvakov. V primeru zmagoslavja nad Motorjem iz Zaporožja se bodo uvrstili v osmino finala. Slovensko-ukrajinski klubski obračun se bo v soboto, 15. februarja, v celjski dvorani Zlatorog pričel ob 20.30.

Neodločen izid iz Sankt Peterburga je v celjski tabor vnesel nekaj slabe volje. Osvojena točka jih ni tako razočarala, bolj spremenljiva in dokaj povprečna predstava, predvsem pa dejstvo, da so v končnici tekme z neodgovorno igro zapravili lepo zalogo v zadetkih.

Na sobotnem dvoboju v Zlatorogu bodo imeli zadnjo priložnost za uvrstitev v izločilne boje. V primeru poraza bi se poslovili od mednarodnega prizorišča, saj bodo v zadnjem krogu gostovali pri močnem nemškem predstavniku Rhein-Neckar Löwnu, kjer bodo le stežka nadoknadili primanjkljaj v točkah.

"Zame je vsaka naslednja tekma najpomembnejša, seveda pa analiziramo, kaj smo napačno delali na prejšnjih. Vsak dan se na treningih trudimo, da odpravimo napake in smo naslednjič boljši. V soboto smo domačini in zavedamo se moči gostujoče ekipe, ki ima dobro pokrite vse položaje. Pred tednom dni so dobro odigrali v Zagrebu, imeli tekmo tri četrtine pod nadzorom, na koncu pa z nekaj napakami dovolili preobrat in zmago domačinov. Dobro smo analizirali nasprotnika, poiskali pomanjkljivosti, a naša poglavitna naloga na naslednjih treningih pred tekmo je dvigniti raven naše obrambe. Ne glede na to, da je Celje pred mojim prihodom igralo izjemno dobro obrambo, pa jo želim še nadgraditi," je dejal trener Celja Branko Tamše.

"Ukrajinci vsekakor prihajajo po zmago in zato bodo naredili vse, da tekmo tako pripeljejo do konca. Gotovo bodo igrali izjemno agresivno, kot so pred tednom dni igralci Sankt Peterburga. Takrat nismo znali odgovoriti, tokrat pa moramo odigrati po moško, agresivno, tudi za ceno izključitve. Pokazati moramo, kdo je gospodar v Zlatorogu, a za to bo potrebno biti strpen in odigrati pametnih šestdeset minut rokometa. Namreč v le petih minutah lahko tekmo odločiš v svojo korist, lahko pa jo tudi zapraviš, zato je nujna popolna zbranost," je še dodal Tamše.

Po osmih tekmah vodi madžarski Veszprem s 15 točkami. Rhein-Neckar Löwen jih je zbral 12, Celje in Zaporožje po sedem, Zagreb šest, Sankt Peterburg pa točko. Pravico na sobotni tekmi v Celju bosta delila Romuna Bogdan Nicolae Stark in Romeo Mihai Stefan.