O uspehu Črnjanke so se še najbolj na široko razpisali naši južni sosedi. »Slovenija je eksplodirala,« so zapisali na spletnem portalu Index.hr in dodali, da Mazejeva z osvojitvijo zlata ni izpolnila zgolj lastnih sanj, temveč sanj celotne slovenske smučarske nacije.

Zasluge za uspeh pa naj bi imel po njihovem mnenju tudi hrvaški smučarski šampion Ivica Kostelić. »Bila sta v stalnem stiku, skupaj sta trenirala in si v kriznih trenutkih svetovala,« piše Index.hr, ki trdi, da ji je prav Kostelić izdal, kako se mora lotiti zahtevne smukaške proge v Sočiju. »Dejal mi je, naj se vržem na glavo. To sem tudi storila, za kar se mu zahvaljujem. V nadaljevanju mu želim enako,« Mazejevo citira portal.

B92 spomnil na pretekle uspehe Slovenije

Pri srbskem B92 so se ob uspehu Mazejeve spomnili predvsem na pretekle dosežke slovenskih olimpijcev. V svojem članku tako omenjajo srebrno kolajno Jureta Franka iz Sarajeva, srebro in bron Mateje Svet in slovenskih skakalcev v Calgaryju štiri leta pozneje ter vse medalje, ki so jih naši športniki na zimskih olimpijskih igrah osvojili po osamosvojitvi.

Poleg tega niso pozabili omeniti niti dejstva, da je Slovenija po vsega petih dneh iger v Sočiju osvojila že štiri kolajne.

BBC: Prva smučarska delitev zlata sploh

Da smuk na progi Rosa Hutor še dolgo ne bo šel v pozabo, pa so prepričani pri BBC, kjer so zapisali, da sta Švicarka Gisinova in Mazejeva sploh prvi smučarki v zgodovini, ki si delita olimpijsko zlato na ZOI. Nazadnje sta si olimpijsko medaljo v alpskem smučanju leta 1992 v Albertvillu delili Američanka Diann Roffe in Avstrijka Anita Wachter, ki sta bili drugi v slalomu, pri moških pa sta si srebro razdelila Avstrijec Hans Knauss in Švicar Didier Cuche v superveleslalomu leta 1998 v Naganu.

Zelo podoben zapis je moč prebrati tudi na naslovnici spletne izdaje New York Timesa, ki je novico postavil kar na svojo naslovno stran.

Kot zanimivost velja še omeniti, da je Tina občudovanje požela tudi s strani avstralske olimpijske reprezentance. »Wow! Slovenka Tina Maze izenačila rezultat Švicarke Gisinove za dvojno zmago na ženskem smuku,« so zapisali na njihovem uradnem twitter računu.