Najboljši Slovenec je bil Marjan Jelenko 21. z 1:33 minute zaostanka. Gašper Berlot je bil 34. (+2:35,7), Mitja Oranič pa 37. (+2:56,2).

Jelenko je bil po pričakovanju najboljši slovenski tekmovalec v Sočiju. Zrečan je bil po skoku na srednji skakalnici sedmi, tek pa mu ni uspel, tudi zaradi smole s počeno palico.

S počeno palico ni šlo

"S skokom sem zadovoljen, čeprav bi lahko bil tudi boljši, malo sem bil pozen na mizi. Po sedmem mestu na skakalnici sem imel dobro izhodišče, saj smo kar štirje startali v isti sekundi. Ne vem, če se mi je to že kdaj že zgodilo. Želel sem si čim dlje ostati v skupini, kar mi je približno polovico proge uspevalo, nato pa mi je nekdo zapeljal čez palico, tako da je ta počila. Ker to ni bilo v trenerski coni, sem moral 400 metrov teči le z eno palico, pri tem pa sem izgubil ritem, posledično tudi moč, zato sem v zadnjih dveh krogih povsem omagal," je po tekmi dejal Jelenko.

"To so le olimpijske igre, konkurenca je vrhunsko pripravljena, sam pa se na tak način, ko ni bilo vse optimalno, nisem mogel boriti z njo. Ne rečem, da bi osvojil kolajno, ampak kakšno mesto bi bil pa zagotovo boljši," je po smoli s palico še dejal Jelenko, ki je sicer pohvalil opremo. Za tekmo je dobil nov par smuči, nad katerimi nima prav nobene pripombe: "To je dober obet za drugo tekmo, na kateri si želim boljši rezultat, kot je današnje 21. mesto."

Berlot in Oranič že po skoku ostala brez vidnejše uvrstitve

Gašper Berlot in Mitja Oranič sta bila povprečna že na skakalci. "To je bil moj najslabši skok v teh dneh, s tekom pa sem zadovoljen," je imel mešane občutke Berlot, najbolj jezen pa je bil Oranič: "Dobili smo dva nova para smuči, ampak jaz sem tekmoval s starimi. V teku nisem imel prav nikakršnih možnosti."

Vsi Slovenci so pohvalili organizatorje, ki so v spomladanskem vremenu izvrstno pripravili progo, vsi pa so tudi potarnali, da je bila proga izredno težka. Zdaj jih čaka nekaj počitka, v četrtek si bodo v živo ogledali hokejsko tekmo, v petek pa se bodo že začeli pripravljati na novo preizkušnjo. V torek, 18. februarja, se bodo namreč pomerili še na veliki skakalnici, ki jo že poznajo iz svetovnega pokala, in teku na 10 km.