Osmoljenka v slovenskem taboru je bila Maja Vtič, ki je v obeh serijah dosegla tretjo daljavo na zgodovinski premieri ženskih skokov na olimpijskih igrah. Višjo uvrstitev je zapravila v prvi seriji, kjer je imela slab doskok, sodniki pa so bili izredno strogi do skakalke iz Mirne. V drugi seriji je bila Vtičeva tretja najboljša, zaostanka iz prve serije, ko je bila šesta, pa ni uspela nadoknaditi.

"S skoki sem zadovoljna, le z doskokom v prvi seriji ne morem biti zadovoljna, a to je lep rezultat. Uvrstila sem se tja nekam, kjer sem bila celo sezono," je menila 26-letna slovenska skakalka. Na igre je sicer odšla s tretjim mestom z zadnje tekme svetovnega pokala in seveda si je potihem želela tudi medaljo: "To si želi vsak, a danes sem naredila napako. Žal mi je le, da sodniki niso bili enako strogi do vseh tekmovalk, ampak tako je, ni kaj, ...," je še povedala najboljša Slovenka.

Zelo dobro se je predstavila tudi Požunova, ki je v drugi seriji pristala na 99,5 metra in imela sedmo oceno serije, s čimer se je z 17. prebila na 11. mesto. Tudi Požunova v prvi seriji ni pokazala vsega svojega znanja. "Ja, ne vem, kje sem hodila s takim skokom v prvi seriji. Ta drugi skok mi je res uspel, v prvem sem bila prepozna. Pred finalno serijo sta mi trenerja rekla, zdaj pa ga prižgi in uspel mi je lep skok," je povedala 20-letnica iz Zagorja.

Rogljeva je v finalu svoje mesto obdržala, Logarjeva ga je popravila za mesto.

Takanašijeva brez medalje!

Presenetljiv je bil končni razplet. Za glavni favoritinji sta veljali 30-letna Iraschkova in Takanašijeva. Avstrijka je v drugi seriji z najboljšim dosežkom dneva vendarle prišla do srebra, 17-letna Japonka, ki kraljuje v svetovnem pokalu, zmagala je na 10 od 13 tekem, pa je za mesto zgrešila medaljo. Zmagala je Nemka Vogtova, najboljša iz prve serije, ki ji je s peto oceno druge serije uspelo obdržati točko prednosti pred Avstrijko. Presenečenje je bil tudi bron Mattelove.

"Želela sem se boriti za srebro, saj je bila Takanašijeva med sezono premočna za nas. Seveda sem si želela odlična skoka, kar mi je uspelo. Ponosna sem na celo ekipo, ki mi je pomagala do te medalje," pa je po tekmi povedala 22-letna zmagovalka.