Zmage se je veselil Švicar Juri Podlačikov (94,75), srebro in bron pa sta osvojila Japonca Ajumu Hirano (93,50) in Taku Hiraoka (92,25). White je v drugo nastopil bolje, a je z oceno 90,25 pristal le na nehvaležnem četrtem mestu.

Ravnjak je v prvem finalnem nastopu nastopil dobro in dobil oceno 72,25, kar je pred drugim nastopom zadostovalo za trenutno 6. mesto. Vodilni po prvem nastopu Japonec Ajumu Hirano je dobil oceno 90,75, eden glavnih favoritov za zmago Američan Shaun White pa je napravil napako in z le 35 točkami zasedal le 11. mesto.

V svojem drugem nastopu Ravnjak ni uspel izboljšati izkupička iz prve serije, saj je kmalu padel in prejel le 16,5 točke. V finalu sta ga z boljšimi nastopi prehitela dva tekmovalca in je olimpijske igre končal na osmem mestu.

Mladenič navdušen nad olimpijskim nastopom in izkušnjo

"Uspelo je. Poklopilo se je vse, kar sem želel narediti. Razmere so bile še težje, kot v kvalifikacijah. Res sem vesel, sploh ne morem govoriti," je navdušeno razlagal mladi Ravnjak in dodal: "Že da sem prišel v finale je neverjetno. Sploh ne morem verjeti!"

"Ne vem, če sem kaj bolje naredil kot v kvalifikacijah. Polfinalna vožnja je bila bolj čista, brez malih napakic. Mislim, da so me dobro nagradili tudi sodniki. Cilj je ne samo izpolnjen, ampak še nadgrajen. Pričakoval sem uvrstitev v polfinale. To je bil moj cilj, zastavil pa sem si sanjski cilj - finale," je povedal Velenjčan, nekdanji mladinski svetovni prvak iz Sierre Nevade.

"Definitivno sem na tako veliki tekmi dobil ogromno izkušenj. To je življenjska izkušnja, ne samo glede bordanja. Je dobra življenjska popotnica za naprej," je bil zadovoljen Ravnjak, ki ga v Sočiju spremljala tudi starša. "Naredil sem ju ponosna. Ko zaključim to dogodivščino, se pripravim na naslednje olimpijske igre," je zaključil Ravnjak, ki je nase opozoril na tekmi svetovnega pokala, ko je bil letos v Ruki sedmi.