Zuckerberg je star šele 29 let, vendar je njegovo premoženje ocenjeno na 20 milijard dolarjev. Revija Kronika filantropije je na vrh seznama skupaj z njim uvrstila tudi soprogo Priscillo Chan, s katero sta skupaj vložila davčno napoved in odpisala skoraj milijardo dolarjev od davka.

Za Zuckerbergom se je s 750 milijoni dolarjev uvrstil George Mitchell, ki je izumil način črpanja zemeljskega plina z vbrizgavanjem tekočine pod zemljo (fracking). Mitchell, ki je umrl julija lani, je denar zapustil v oporoki skladu, ki nosi njegovo ime in ime njegove soproge Cynthie. Omenjeni sklad namenja donacije za razvoj čiste energije in druge okoljske projekte.

Izkazal se je tudi ustanovitelj podjetja za športno konfekcijo in opremo Nike Phil Knight, ki je skladu za zdravje in znanost univerze Oregon nakazal 500 milijonov dolarjev. Newyorški župan Michael Bloomberg je bogastvo delil malce bolj premišljeno in je 425 milijonov dolarjev nakazal različnim organizacijam za umetnost, zdravstvo in okolje.

Kronika filantropije ugotavlja, da so bile donacije 50 še živečih najbolj radodarnih bogatašev v letu 2013 skoraj enake tistim v letu 2012. Ob upoštevanju zapuščinskih donacij je skupni znesek od leta 2012 narasel za štiri odstotke.