Vas kaj jezi desetinka do kolajne?

Ni važno, koliko je Tina zaostala. To ne igra nobene vloge. Razlogi so drugod, ne v tej desetinki.

Kje?

Po smuku je bila Tina v takšnem položaju, kot smo si ga lahko le želeli. Na slalomu bi morala smučati bolje. Potrebovala je preveč časa, da je prišla v ritem, zato je v prvih nekaj zavojih izgubila kolajno.

Kakšen je bil načrt pred slalomom?

Naj smuča, kot zna. Tina je na slalomu držala ritem, ni pa napadla. To se ji je pripetilo ob nepravem času na nepravem mestu. Kot veste, je za Tino težka slalomska sezona. Vsi upamo, da lahko naredi korak naprej in hkrati verjamemo vanjo. A ji ne uspe. Verjamem, da ima blokado v glavi, ki jo je težko odpraviti. V zadnjih dneh smo storili vse, da smo vadili slalom vedno, ko nam je dopuščal čas. A očitno je, da Tina potrebuje veliko slalomskega treninga, če se bo želela vrniti v vrh.

Je nastop v smuku pozitivna točka dneva?

Dobro je trenirala in se spoprijateljila s progo. Na tekmi ji je uspela dobra vožnja, v kateri je sicer še nekaj manjših napak. Težko je to progo presmučati brez napak. Ima še rezerve. Vsi upamo, da ji bo najboljša vožnja uspela jutri, ko bo specialni smuk.

V spodnjem smukaškem delu je Tina v primerjavi s Höfl-Rieschevo v pol minute izgubila več kot šest desetink. Kaj se je zgodilo?

Proga je preprosto takšna, da se na njej močno pozna vsaka najmanjša napaka. Tina jo je naredila in zato precej izgubila. Pomembno je, da vemo, kje je izgubila dragoceni čas.

Vas je presenetila Julia Mancuso?

Ni me presenetila. Ona ni imela na tej tekmi česa izgubiti in je napadla, kot je treba. Izšlo se ji je, zato je osvojila olimpijsko kolajno.

Se bo težko zbrati na naslednjih preizkušnjah?

Kje pa. Jutri bomo prišli na tekmo povsem zbrani. Zdaj je le pomembno, da prvo tekmo vržemo čez ramo in se ozremo naprej. Prepričan sem, da nam bo to uspelo in se bomo na tekmovališče vrnili z nasmeškom. Je pa razumljivo, da smo trenutno slabše volje.