"Počasi, počasi, počasi ... Nič še ni 'ziher', nekaj se malo 'palimo' preko twitterja, bomo videli. To je povsem normalno v boksarskem svetu, da malo 'zakurimo' dogajanje. Je pa dejstvo, da menim, da še nisem rekel zadnje in želja po boksanju v ZDA prav gotovo ostaja," je dejal Zavec, ki je v karieri zbral 33 poklicnih zmag, od tega 18 s knock-outom, trikrat je bil poražen.

Nazadnje je Zavec 19. oktobra 2013 premagal Francoza Sebastiena Allaisa, ko je bil boljši po enotni sodniški odločitvi. Od takrat trenira po načrtu, kot pravi, je tudi zdravstveno stanje BP. "Evo, prav danes sem opravil tudi prvi boksarski trening, potem ko mi je nagajalo zapestje, ampak komolci so pa zdaj v redu, tako da treniram po načrtih," je povedal Zavec.

"Trenutno sem v Miamiju, kjer potekajo pogovori. Ne, saj ne, sem doma, treniram, a računam, da bom čez nekaj tednov le odpotoval čez lužo in resneje začel s pogovori o novem dvoboju," je povedal Mr. Simpatikus. Zaveda se, da pri 37 letih v svoji kategoriji ni več najmlajši, pred seboj tako nima veliko boksarskih let. "Rad bi, da bi bilo to tekmovalno leto nekakšen mejnik v karieri, nimam več veliko časa za odmevnejši izid," je dejal Zavec.

Še enkrat bi se pomeril z Bertom, a naj ta prej opravi dopinški test

Ptujčan ne skriva, da ima z Bertom neporavnane račune. "To bi bilo fantastično, če bi se uspel dogovoriti za borbo z njim. Upam, da bo tokrat prej opravil dopinški preizkus," je v šali dejal slovenski šampion, športnik Slovenije leta 2010.

Ekipi SES v nemškem Magdeburgu, kjer Ptujčan največ trenira, je Američan povratni dvoboj ponudil že isti teden, ko je Zavcu naslov odvzel, torej leta 2011. Takrat je dvoboj odločila poškodba in ne športni obračun. "Zdaj želim le opozoriti nase, najprej da še nisem rekel zadnje, potem pa, da nisem nezanimiv za kogarkoli. Morda bom že konec tega tedna vedel kaj več," je še dejal Zavec.