St. Peterburg, ki že četrto sezono zapored nastopa v ligi prvakov, je v zadnjih treh sezonah tradicionalni nasprotnik slovenskih klubov. V sezoni 2011/12 je Cimos dobil obe tekmi, enako je leto pozneje uspelo Gorenju (na trenerski klopi je bil Tamše), Celjani pa so po domači zmagi septembra lani v Zlatorogu (29:22) v soboto v mestu ob reki Nevi prekinili tradicijo uspehov proti ruskemu klubu. Črn razplet je napovedal že začetek tekme: pivovarji so v drugem največjem ruskem mestu zaostajali z 0:3, prvi zadetek dosegli šele v sedmi minuti, ob koncu prvega polčasa pa zaostajali z 9:12 in 11:15.

Ruska ekipa, v kateri je največji zvezdnik trener Dmitrij Torgovanov, nekdanji vrhunski krožni napadalec in reprezentant, je v nadaljevanju ostala brez poškodovanega Igorja Poljakova. To so Celjani izkoristili in sredi drugega polčasa izenačili na 23:23. Deset minut pred koncem so pivovarji prvič povedli (25:24), po zaslugi obramb Urbana Lesjaka pa v 54. s plus tri (27:24). A St. Peterburg, ki je v ligi prvakov do sobotnega obračuna na 37 tekmah doživel kar 31 porazov (še pet zmag in en remi), v letošnjem tekmovanju pa do obračuna s Celjani kot edini med 24 klubi v tem tekmovanju ni osvojil niti točke, je izenačil na 28:28. Luka Žvižej je poskrbel za vodstvo z 29:28, pol minute pred koncem je izenačil Grigorij Blagonadeždin, Celjani pa niso izkoristili zadnjega napada za zmagoviti gol.

»Delitev točk je manj, kot smo si želeli in pričakovali. Če bi odigrali na ravni, kot znamo, bi bili točki naši, a se to žal ni zgodilo. V prvi vrsti smo bili v obrambi daleč od prave ravni. Ker je bilo tako od vsega začetka, smo tri četrtine tekme lovili nasprotnika, kar pa ti vzame veliko moči. Šele v zadnjem delu tekme smo zaigrali tako, kot znamo, si priigrali lepo prednost, ki bi jo morali zadržati, a smo spet z napakami dovolili domačim, da nas ujamejo,« je dejal trener Branko Tamše. Nato je dodal: »Nisem zadovoljen z izgubljeno točko, toda glede na potek tekme smo jo morda celo osvojili. Domači so pač izkoristili tisto, kar smo jim ponudili.«

Rokometašice Krima Mercatorja so doživele katastrofo proti Budućnosti v Podgorici, saj so izgubile kar s 15:30 (6:13). To je najhujši Krimov poraz v zgodovini lige prvakinj, doseženih 15 golov pa izenačen najslabši izkupiček (v osmini finala v sezoni 1995/96 poraz z Viborgom s 15:22). Črnogorke so povedle s 7:2 in 11:3, krimovke so prvi gol dosegle šele v enajsti minuti, v 35. minuti pa je bilo že 18:6 in zmagovalec je bil seveda odločen.