Zasegli 1813 kosov orožja

Ameriška administracija za varen transport (TSA) je pred dnevi objavila seznam najbolj nenavadnih stvari, ki so jih v lanskem letu zasegli potnikom na ameriških letališčih. Zasegli so 1813 kosov orožja, med katerimi jih je bilo kar 80 odstotkov nabitih.

Eden od potnikov je dve pištoli zavil v časopisni papir, nato pa ju skril v škatlo praška za pranje perila, nek drug potnik si je bodalo z žico za ribolov privezal okoli vratu, TSA pa je zasegla tudi pištolo za omamljanje, skrito v palici za hojo ter solzivec, zakamufliran v šminko.

Z lobanjo na letalo

Varnostniki odkrijejo tudi veliko nožev, ki jih potniki skrijejo na zelo nepričakovana mesta, s čimer pokažejo veliko mero kreativnosti, a so agenti TSA vajeni že vsega. Skrijejo jih v čevlje, jih zakamuflirajo v kreditne kartice, zaponke za pas, krtače za lase, ali pa jih skrijejo v podlogo kovčka. Enega so skušali skriti celo v kemični svinčnik, nekaj več kosov pa v računalniški trdi disk.

V poročilu zaseženih predmetov je izstopala le ena stvar, ki ni bila orožje, - ostanki človeške lobanje, ki so ga našli v cvetličnih lončnih. Potnik je zatrjeval, da je lonce kupil, ne da bi vedel, ostanki česa so v njih.