"Žal imamo trenutno tako stanje v smuku, tak je bil naš smuk tudi v celotni sezoni doslej. Olimpijska proga je zelo zahtevna, ima zavoje, zahtevne skoke in dolžino, zato morajo biti smučarji zanjo za dobre izide resnično dobri. Zaenkrat naša smukača še nista našla občutkov, ki bi jih morala imeti. V soboto je še zadnji trening. Upam, da bo šlo bolje kot doslej," je ocenil Dušan Blažič, vodja slovenskih alpskih disciplin.

Perko še išče prave smuči in občutke

Perko, ta čas najboljši smukač pri nas, je bil leta 2010 na OI v Vancouvru 14., na uvodnih treningih v Sočiju pa je bil 28. in 34. "Perko še preizkuša smuči. Danes je vzel tiste kot na večini tekem v tej sezoni, včeraj pa je imel take, ki so bolj vodljive v zavojih," je pojasnil Blažič.

Perko je povedal, da je olimpijska proga za smučarje povsem drugačna kot pred dvema letoma, ko je bila olimpijska generalka. Dodal je, da je tehnično mnogo bolj zahtevna.

Blažič ne ve, zakaj je Kosi med smukači

"Kosi pa je zame neznanka v skupini, kot vso sezono. Še vedno ga vidim kot kombinatorca, on je s tem namenom tudi prišel na OI. Kot smukača ga še ne vidim. Bil je v smukaški skupini in je še, kako je prišel vanjo in zakaj je tako, pa se bo potrebno pogovoriti po sezoni. Sam menim, da sta njegovi disciplini veleslalom in superveleslalom, pa tudi slalom. Bil bi lahko torej dober kombinatorec," je napovedal Blažič in dodal:

"Kosi je mlad smučar, ki zasluži večjo pozornost v prihodnosti, kot tudi Boštjan Kline. Za smuk potrebuješ večjo skupino, ne dva ali tri posameznike. Imeti je potrebno najmanj pet, šest tekmovalcev, da je sploh mogoče priti do dobrih smukaških izidov. Trenutno pa ne vidim, da bi Slovenija sploh potrebovala tako smukaško ekipo, kot jo imamo," je menil Blažič.