Za celjsko ekipo bo to izjemno pomembna tekma, saj bi si v primeru zmage že na široko odprli vrata v osmino finala, v primeru zmagoslavja Zagreba nad ukrajinskim Zaporožjem pa bi se zavihteli tudi na tretje mesto v skupini A. Pivovarji se zavedajo, da bodo na sobotni tekmi v Rusiji, ki se bo začela že ob 13. uri, favoriti, a vedo, da morajo to dokazati na igrišču.

Tamše: Na vsaki tekmi gremo na zmago

"Mi gremo na vsaki tekmi na zmago, takšno je moje razmišljanje in tudi razmišljanje kluba. Zavedamo se, da odhajamo v daljno Rusijo, in vedeti moramo, da kljub temu, da domača ekipa nima več možnosti za napredovanje, bo želela na sobotnem dvoboju zmagati. V Sankt Peterburgu nam ne bo lahko, a če bodo moji varovanci upoštevali vsa navodila, potem bo tudi rezultat takšen, kot si ga želimo," je dejal trener Branko Tamše, ki bo Celjane prvič vodil v evropski ligi prvakov.

Slišković: Tekmo enostavno moramo dobiti

Hrvaški ostrostrelec Ivan Slišković se je po končanem evropskem prvenstvu zadnji pridružil klubskim soigralcem, pred odhodom v Rusijo pa je dejal: "Za menoj je prvo veliko reprezentančno tekmovanje, kjer sem dobil kar nekaj priložnosti in mislim, da sem jih kar dobro izkoristil. Enako pričakujem tudi pri nadaljevanju klubskih tekmovanj. V soboto nas čaka tekma, ki jo enostavno moramo dobiti, saj točki prinašata veliko. Vsi v ekipi se tega zavedamo, zato bomo naredili vse, da se iz Rusije vrnemo z dvema točkama."

Rusi brez točk obsojeni na zadnje mesto

Po sedmih krogih v skupini A je v vodstvu madžarski Veszprem s 14 točkami, sledijo mu nemški Rhein-Neckar Löwen z 11, Zaporožje s sedmimi, Celje s šestimi, Zagreb s štirimi, Sankt Peterburg pa je brez točk.

Celjani bodo po sobotni tekmi v skupinskem delu lige prvakov odigrali še dve tekmi: v nedeljo, 16. februarja, bodo gostili Zaporožje, v zadnjem krogu pa v četrtek, 20. februarja, gostovali pri Rhein-Neckar Löwnu.

Pravico na sobotnem obračunu v Sankt Peterburgu bosta delila Francoza Said Bounouara in Khalid Sami.