Policijo je na Thorpa opozoril 14-letni fant, ki je sredi noči v predmestju Sydneyja okoli 3. ure zjutraj pred domovanjem staršev slišal hrup in videl, kako si plavalec prizadeva na vsak način zlesti v njihov parkirani kombi na dvorišču, poroča Ten News.

Thorpe naj bi bil omamljen in zagotovo pod vplivom za zdaj še neznanih sredstev. Policija sicer ni imenovala Thorpa, a je potrdila, da se je okoli 3. ure zjutraj odzvala na klic v Pananii, potem ko se je "neznanec motal okoli vozila" in nato osebo odpeljala v bolnišnico. Predstavnica policije je dodala, da je policija odpeljala osumljenca v bolnišnico na oceno zdravstvenega stanja in da za zdaj ne pričakuje nadaljnjih ukrepov policije.

Iz Thorpovega tabora za zdaj novega incidenta niso želeli komentirati. Dejstvo pa je, da je le še prilil olje na ogenj novicam, ki so v javnost pricurljale minuli teden, da je petkratni olimpijski prvak končal v bolnišnici zaradi depresije in težav z alkoholom. Iz njegovega tabora so takrat novico ostro zanikali in sporočili, da je Thorpe končal v bolnišnici zaradi operacije rame.

Boj z depresijo razkril v avtobiografiji

V preteklosti je plavalec težave z depresijo in alkoholom priznal že v avtobiografiji, ki je izšla leta 2012. "Niti moja družina ni vedela, da sem se velik del življenja boril z depresijo. Najbrž je bilo neizogibno in le vprašanje časa, kdaj bom za urejanje svojih občutkov posegel po kakšnih prepovedanih sredstvih in tako sem našel alkohol," je v knjigi zapisal Thorpe in priznal, da ni prenesel, ker se ob vrnitvi v bazene ni uvrstil v avstralsko reprezentanco za nastop na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu. Letos je nameraval nastopiti na igrah Commonwealtha, a mu je to preprečila poškodba rame.

Thorpe je bil najuspešnejši plavalec na olimpijskih igrah leta 2000 v Sydneyju, kjer je osvojil tri zlate in dve srebrni kolajni. Leta 2001 je postal prvi, ki mu je na enem svetovnem prvenstvu uspelo osvojiti šest zlatih odličij; skupno jih ima 11. Na olimpijskih igrah je v karieri osvojil pet naslovov, nato pa leta 2006 končal športno pot. Pred igrami v Londonu je bil neuspešen pri poskusu, da se vrne med svetovno plavalno elito.