Številke za Super Bowl so osupljive, a obenem najboljša razlaga za izredno komercialno zanimanje za dogodek. Med drugim so Američani med tekmo pojedli 22,5 milijona kilogramov čipsa, ki bi jih bilo moč zložiti na 600 tovornjakov priklopnikov.

Na stadionu MetLife v New Jerseyju pa so navijači med tekmo "pospravili" 8000 pic in 40.000 hotdogov. Če bi te zlagali enega na drugega, bi z njimi 14-krat dosegli višino slovitega Empire State Buildinga. Samo na stavnicah v Las Vegasu je bilo na Super Bowl vloženih za več kot 100 milijonov dolarjev stav.

Zanimive bodo še nekatere številke. Lanski Super Bowl si je preko malih zaslonov v ZDA ogledalo 164 milijonov ljudi, letošnjo gledanost pa bodo v ZDA še potrdili. A zanimanje je izredno in 30-sekundni reklamni spoti so letos podjetja stali po četrt milijona dolarjev. Kljub visoki ceni pa so ves reklamni prostor na televiziji Fox prodali že do 4. decembra lani.

Na tekmi med Seattlom in Denverjem se je visoke zmage veselil Seattle. Lastnik te ekipe je soustanovitelj Microsofta Paul Allen, čigar bogastvo se ocenjuje na 15,8 milijarde dolarjev, s čimer je najbogatejši lastnik moštva v ligi NFL.

In še o jasnovidcih. Po novem je to orangutan Eli iz zoološkega vrta v Salt Lake Cityju. Slednji je točen z napovedjo zmagovalca že od leta 2007. Tokrat je brez oklevanja izbral Seattle Superhawks in slednji so bili prepričljivi tudi na terenu, saj so ob polčasu vodili z 22:0, na koncu pa zmagali kar s 43:8.