Vesna Fabjan je bila sedma, Alenka Čebašek pa 18.

Čebaškova je izpadla v četrtfinalu, v katerem sta Višnarjeva in Fabjanova v svoji skupini osvojili drugo mesto. V polfinalu sta nastopili v isti skupini, v finale pa se je kot srečna poraženka prebila Višnarjeva. Na začetku finala je bila še v boju za stopničke, nato pa ni našla stika z najhitrejšimi, za zmagovalko je na koncu zaostala tri sekunde.

Za Björgnovo sta končali Nemka Denise Herrmann in Norvežanka Ingvild Flugstad Östberg, najhitrejša v kvalifikacijah. V teh je Višnarjeva osvojila drugo mesto, Fabjanova tretje, Čebaškova pa 17.

Poleg Hattestadta sta na odru za zmagovalce stala še njegov rojak Eirik Brandsdal in Nemec Josef Wenzl. Edini Slovenec na startu Boštjan Klavžar je sprinterski nastop končal v kvalifikacijah, osvojil je 66. mesto.

"Končno mi je uspel finale v 'skejtu', za katerega že delam zelo dolgo časa. Pripravljenost je dobra, čeprav sem imela v preteklem tednu nihanja v počutju, bila sem prehlajena. Videla sem, da se v finalu da marsikaj narediti, slabše sem odpeljala zadnji ovinek, preveč sem šla na zunanji del proge. Drugače sem pa zelo zadovoljna z rezultatom. Danes smo naredili odličen trening za sprint v Sočiju", je povedala Višnarjeva.

"Glede na današnje stanje je sedmo mesto vrhunski rezultat. Počutje je bilo izjemno slabo, po četrtfinalu sem komaj stala na nogah, v polfinalu sem dala od sebe kar sem lahko. Upam, da je to le posledica višinskega treninga. Hvala vsem navijačem, ki so prišli navijat, res so najboljši, z mano so v dobrem in slabem," pa je po tekmi dejala Fabjanova.