Eva Logar je bila deveta (208), Urša Bogataj deseta (205,7), Špela Rogelj 12. (202,2), Katja Požun 19. (182,6), Anja Tepeš pa 24. (167,8).

Celotna tekma je danes potekala ob spremenljivih vetrovnih razmerah, zaradi česar so bile prisotne občasne prekinitve. Nekaj tekmovalk je zaradi premočnega vetra moralo tudi zapustiti zaletno rampo in se ob umiritvi razmer vrniti nanjo.

Vtičeva je morala zaradi razmer finalni skok nekaj časa počakati in se dvakrat podala na zaletno rampo. Z doseženim tretjim mestom je izenačila najboljši rezultat slovenskih skakalk. Lani je bila na istem prizorišču tretja Požunova.

"Z današnjim tretjim mestom sem vsekakor zadovoljna. Po prvi seriji sem bila nad vodstvom nekoliko presenečena, a mi je uspel dober skok. Pred finalnim nastopom sem bila mirna, nervoze nisem čutila. Nekoliko več sreče bi lahko imela pri čakanju na drugi skok. Na koncu se je dobro izšlo. Stopničk nisem pričakovala, zato sem jih še toliko bolj vesela. Čakanje me tokrat ni zmedlo. Dejala sem si, da tekmicam ne bom podarila metrov. Mislila sem, da tudi v drugo ne bom šla dol, vendar se je potem hitro prikazala zelena luč. Veliko se nisem obremenjevala. Največji razlog za uspeh je sproščenost. Vsako stvar hitro rešim, v kolikor se pojavijo težave. Bolj sem zbrana na skoke," je po koncu tekme dejala Vtičeva.

"Odvalil se nam je kamen od srca. Stopničke smo pričakovali, vendar jih ni in ni bilo. Sedaj bo povsem normalno steklo naprej, tako kot mora. Dekleta so bila tega sposobna že prej. Danes pa so v dokaj zahtevnih razmerah pokazala tako sposobnost kot tudi srce. Po prvi seriji nam je kazalo še bolje. Glede na razmere smo nastopili zelo dobro. Vedno je lahko še bolje, tudi pri Maji. V tem trenutku bolj šteje tretje mesto kot pa tehnika nastopa. Najbrž pa bi lahko Maja finalni skok naredila nekoliko drugače, a je jutri še en dan, da izvedemo tehnično pravilne skoke," je o razpletu tekme dejal glavni trener Jože Berčič.

V nedeljo bo v Hinzenbachu na sporedu še zadnja tekma pred olimpijskimi