Čeprav Mazejeva stopnjuje pripravljenost in nastope, bi ji morda še kakšna tekma pred odhodom na olimpijske igre koristila. V Cortini d'Ampezzo je dokazala, da je v smuku hitra in da lahko, če vse funkcionira, kot bi moralo, poseže po vrhunskem rezultatu. Sedaj pa držimo pesti, da bo visoko tudi v tehničnih disciplinah. Samozavest je pri njej trenutno na visoki ravni. Vse slabo z začetka sezone se počasi obrača, spet je zaživela in prepričan sem, da bo preporod nadaljevala tudi v tehničnih disciplinah. Njena paradna disciplina je veleslalom, na težkem terenu v Podkorenu pa znajo vse njeno znanje in izkušnje priti do izraza.

V zadnjih dneh je v Kranjski Gori zapadlo ogromno snega, a za vrhunske tekmovalce in tekmovalke, kar Tina Maze zagotovo je, to ne bi smelo predstavljati pretirane ovire, česar pa za preostale slovenske tekmovalke ne moremo reči, saj bodo imele višje številke. Organizator bo zagotovo naredil vse, da bodo pogoji enaki za vse tekmovalke, a pogostokrat je to le teorija, praksa pa je nekaj povsem drugega.

Nižje ležeča smučišča znajo imeti pogostokrat težave s snegom. Sam vedno pravim, da Pohorju manjka še dodatnih 500 metrov nadmorske višine. S tem se je treba spopasti. Imamo zime, polne snega, in takšne, ko ga ni. V Švici vlečnic pod 1500 metri nadmorske višine sploh ne gradijo več, česar si pri nas ne moremo predstavljati. Slovenija potrebuje zime, polne snega, saj bodo v nasprotnem primeru stroški treningov za klube in reprezentance v prihodnosti veliko višji. Potrebujemo pomoč narave.

Mitja Dragšič je nekdanji slovenski smučar.