Požganovo, ki je zdaj vodja organa skupne občinske uprave Koroške, namreč močno obremenjuje poročilo komisije za preprečevanje korupcije (KPK), iz katerega nedvoumno izhaja, da je prav ona vodila vse postopke, ki so bili potrebni za to, da so na slovenjgraški občini zaposlili Marka Zanoškarja, sina nekdanjega župana.

Mnogi se zgražajo, da se Zanoškar v javnosti tako spreneveda, češ, da sploh ni vedel, da je sin dobil službo na takrat še »njegovi« občini, ob čemer mnogi poudarjajo, da to zagotovo ne drži, saj je na občini končna beseda vselej županova. A poročilo KPK nedvoumno razkriva, da je v postopkih pri zaposlitvi imela ključno vlogo prav Požganova, zato je lahko zaupanje vanjo vsaj omajano, njeno početje pa razumljeno kot nehigienično. »Res je, da samo poročilo KPK ni pravna osnova za razrešitev, kar je mogoče samo pri nas, v Sloveniji, vsekakor pa je zaradi tega močno omajan ne le ugled naše občine, pač pa se poraja tudi dvom, če Požganova še uživa zaupanje med nami ali je to porušeno,« je za Dnevnik pojasnil razloge za sklic seje župan Andrej Čas.

Kot je še dejal, so nekateri župani njegov predlog o razrešitvi takoj podprli, nekateri župani pa (še) modro molčijo in se še niso odzvali. Kako se bodo odločili in kakšna bo usoda Požganove, bo tako znano jutri. Sicer pa, je nadaljeval Čas, na občini nimajo podlage, da bi ukrepali proti Marku Zanoškarju ali razveljavili njegovo pogodbo o zaposlitvi. Mimogrede, med sodelavci je priljubljen, delo pa opravlja vestno in odgovorno.