»Lahko vam povem za primer Nemcev in Avstrijcev. Ti so imeli za določitev alpske smučarske reprezentance rok po tekmah v Kitzbühlu, medtem ko je bil slovenski že precej prej. Dejstvo je, da ima Šporn za seboj slabšo sezono. A menim, da je v preteklosti naredil veliko tako za slovenski šport kot alpsko smučanje ter da je vrhunski tekmovalec, ki bi si zaslužil olimpijski nastop. Tudi z vidika rezultata, saj je znan kot zelo napadalen smučar,« je razložil Blažič.

»Drži, da smo prejeli pismo, v katerem so nekatera imena iz alpske smučarske stroke še enkrat razložila svoje mnenje okoli sestave reprezentance. Toda dejstvo je bilo, da je bil zadnji poimenski rok za sestavo reprezentanc pri Mednarodnem olimpijskem komiteju 26. januar, torej v nedeljo. Kot veste, smo čakali, če bi Špornu v Kitzbühlu uspela odmevna uvrstitev, a mu žal ni. Poleg tega bi lahko sprožili plaz, če bi ponovno preučili le rezultate alpskih smučarjev, saj bi morali v tem primeru preveriti tudi tekmovalce v drugih športnih panogah,« je pojasnil tiskovni predstavnik OKS Brane Dmitrovič.

Starosta slovenskega športa Tone Vogrinec nam je iz Štajerske, ampak avstrijske, kjer bo v Schladmingu danes nočni slalomski spektakel, predstavil svoje mnenje okrog izbire olimpijskih potnikov, ki jih je vodil pred štirimi leti v Vancouvru. »Moje mnenje je, da tisti športnik, ki ni izpolnil meril za olimpijski nastop, ne more potovati na največje tekmovanje. Pravila so postavljena in treba jih je spoštovati. Je bilo pa pri določitvi pravil po mojem mnenju kar precej napak. Grenak priokus je, da v Soči ne bo odpotoval Andrej Šporn, bodo pa nekateri drugi alpski smučarji in predstavniki drugih športnih panog, ki Špornu ne sežejo do kolen,« je prepričan Vogrinec, ki se je spomnil časov, ko je bil še sam aktivni alpski smučar. »Ves čas sem sodil v kategorijo med najboljšo peterico jugoslovanskih smučarjev, pa na olimpijskih igrah nisem nikoli nastopil. Nekoč sem v kvalifikacijah za igre v Innsbrucku izpadel na kvalifikacijah tik pred igrami. Takšna so bila pravila in sem jih spoštoval,« je sklenil vodja slovenske reprezentance na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru.