Največ nominacij za grammyje je tokrat dobil Jay-Z, in sicer devet, s sedmimi pa mu sledi Justin Timberlake, čeprav nobeden od njiju ni nominiran v eni od glavnih kategorij (album leta, plošča leta, pesem leta ali najboljši novi glasbenik).

Na grammyja za ploščo leta upajo Daft Punk ("Get Lucky"), Imagine Dragon ("Radioactive"), Lorde ("Royals"), Bruno Mars ("Locked Out of Heaven") in Robin Thicke ("Blurred Lines").

V kategoriji pesmi leta so kandidati za nagrado Lorde ("Royals"), Macklemore in Ryan Lewis ("Same Love"), Pink in Nate Ruess ("Just Give Me A Reason"), Katy Perry ("Roar") in Bruno Mars ("Locked Out of Heaven").

Najstnica Lorde ni kandidatka v kategorijo novega glasbenika, kjer imata največ možnosti za zmago Ed Sheeran ter Macklemore in Ryan Lewis. Za album leta pa se bodo med drugim potegovali Macklemore in Ryan Lewis ("The Heist"), Taylor Swift ("Red") ter Kendrick Lamar ("Good Kid, M.A.A.D City").

Bolj kot sama podelitev nagrad pa na grammyjih navdušujejo nastopi znanih glasbenikov posamično in v različnih zanimivih kombinacijah. Nastopili bodo med drugim Katy Perry, Lorde, John Legend, Jay-Z, Beyonce, Daft Punk in Stevie Wonder.

Predviden je skupni nastop Paula McCartneyja in Ringa Starra, ki sta že v soboto prevzela posebno nagrado za življenjsko delo. Skupaj z Jay-Z-jem bo nastopila Beyonce, kar bo njen prvi večji nastop, odkar je lani decembra objavila nov album.

Na odru se bosta skupaj pojavila težkometalna rock skupina Metallica in kitajski pianist Lang Lang, francoski duo Daft Punk, ki ima štiri nominacije, pa skupaj z Nilom Rodgersom in Stevijem Wonderjem.