Organizatorjem svetovnega pokala v Kitzbühlu je po sobotnem smuku in zmagi domačina Hannesa Reichelta, Svindal in Miller sta bila na drugem in tretjem mestu, znova ponagajalo vreme.

Start superveleslaloma so znižali in prestavil za tri ure, da so lahko po obilnem sneženju utrdili progo. Tekma je bila tako sprinterska, kar se je odrazilo tudi na zelo majhnih razlikah. Prva trideseterica se je tako zvrstila v eni sekundi za aktualnim smukaškim olimpijskim prvakom Defagom, ki je po olimpijskih igrah leta 2011 slavil tudi na smuku v Bormiu, nato pa se do zdaj ni več uvrstil na oder za zmagovalce.

Šestintridesetletni Švicar, leta 2009 je vpisal zmago tudi na tukajšnjem prestižnem smuku, je vpisal peto zmago v svetovnem pokalu ter drugo superveleslalomsko. Pred letošnjim Kitzbühlom je bil v tej disciplini najboljši leta 2002 v Val Gardeni.

Na startu superveleslaloma, ki je štel tudi za superkombinacijo, je bilo pet Slovencev. Le Perko je osvojil točke. Andrej Šporn, 30. na smuku, je tokrat pristal na 34. mestu, Martin Čater je bil 55., Klemen Kosi 70., Miha Kürner pa 76.

Čeprav je ostal brez zmage, je lahko zelo zadovoljen Norvežan Svindal, ki si je le na dveh tekmah v Kitzbühlu zagotovil dodatno zalogo točk za prepričljivo vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Svindal ima trenutno na računu 897 točk, Avstrijec Marcel Hirscher (735), ki pričakuje dodatno bero točk na kombinaciji, na drugem mestu zaostaja že 162 točk. Svindal vodi tudi v superveleslalomskem seštevku, drugi je Defago.

"Sem kar dobro zvozil danes, kljub temu pa nisem najbolj zadovoljen s tem, da me je od zmage ločilo le pet stotink sekunde, kar res ni veliko. Rad prihajam sem, a mi ostali fantje ne dovolijo zmagati. Tako da, dajte, da vsaj enkrat zmagam tukaj," je rotil Miller. Defago pa je po dolgem času znova žarel ob zmagi: "Nekaj posebnega je zmagati tukaj, moram priznati, da sem vzljubil to progo. Imel sem zelo dober občutek, vendar si nisem mislil, da bom prevzel vodstvo. Tokrat mi je uspela brezhibna vožnja, potem ko sem v soboto na smuku zaradi napake ostal brez stopničk."

Superkombinacija Pinturaultu

Francoz Alexis Pinturault pa je zmagovalec superkombinacije za svetovni pokal v Kitzbühlu, za katero sta štela popoldanski superveleslalom in večerna slalomska vožnja. Francoz je v seštevku za 44 stotink sekunde premagal Američana Teda Ligetyja, tretje mesto pa je zasedel Avstrijec Marcel Hirscher, ki je zaostal sekundo in 47 stotink.

Hirscher se je s tem v skupnem seštevku približal Svindalu, ki slaloma ni dokončal, podobno, kot to ni uspelo osmoljencu letošnjega prestižnega tekmovanja Millerju (povozil je količek in bil diskvalificiran).

Od Slovencev je bil najboljši Martin Čater, ki je z zaostankom petih sekund in desetih stotink zasedel 28. mesto, Klemen Kosi je bil 32. (+5,63), Miha Kürner pa je ostal brez uvrstitve, saj slaloma ni izpeljal.

Zadnja postaja moške karavane pred Sočijem bo St. Moritz, kjer bosta 1. in 2. februarja na sporedu odpadla smuk in veleslalom iz Garmisch-Partenkirchna.