Mazejeva je v zadnjih dneh v Cortini osvojila šesto, sedmo in prvo mesto, zato je upravičeno tudi tokrat merila visoko, a je v zgornjem delu proge naredila nekaj manjših napak, kar jo je stalo uvrstitve na zmagovalni oder. Je pa Črnjanka z odličnim spodnjim delom kljub temu poskrbela, da bo znova uvrščena pri vrhu. Z zaostankom 72 stotink za Švicarko Laro Gut je osvojila peto mesto, od tretjega mesta, ki ga zaseda Maria Höfl-Riesch, pa jo je ločilo le 11 stotink.

Maruša Ferk je startala s številko 49, z odlično vožnjo pa prišla na prav tako zelo dobro 11. mesto.

Mazejeva v Cortini dosegla želeno

"Včerajšnji dan je bil zelo pomemben. Zmaga, to sem skušala ponoviti tudi danes. Žal sem naredila napako, če bi imela še nekaj sreče z vremenom, bi bila na stopničkah. Razlike namreč niso velike. Kar pa smo želeli pred Cortino, smo dosegli in z lepimi občutki odhajam na naslednje tekme," je dejala Mazejeva.

Pred njenim nastopom je vodila Italijanka Verena Stuffer, ki je bila na koncu četrta. Mazejeva je večji del proge, ki jo je postavil njen trener Mauro Pini, odpeljala precej slabše in imela pri drugem merjenju za njo že pol sekunde zaostanka, pri predzadnjem pa že 67 stotink. Nato pa je naslednje zahtevne zavoje do cilja presmučala izvrstno in le za štiri stotinke zaostala za Stufferjevo.

"Ko je Maria Höfl-Riesch prišla do cilja, je bil ta nagnjen za 70 stopinj in je imela gotovo prednost, ki jo sama nisem imela. O vetru sicer ne razmišljam med tekmo, mi pozneje take podrobnosti povedati trenerji. Teren je tisti, ki narekuje postavitev proge in tudi Pini je moral danes storiti toliko, kot je dovoljeval teren. Pri slalomu je sicer nekoliko drugače in je včasih to mogoče," je ocenila Mazejeva.

Uvrstitve v Cortini so dobra popotnica

S šestim in sedmim mestom, z zmago in današnjim petim mestom se je Črnjanka v štirih dnevih v Cortini štirikrat uvrstila med prvo deseterico; pred tem ji je to v tej zimi skupaj uspelo šestkrat.

To je zelo dobra popotnica pred naslednjimi tekmami. Svetovni pokal se bo v soboto in nedeljo nadaljeval v Kranjski Gori, kjer bosta na Vitrancu slalom in veleslalom za 50. Zlato lisico. To bosta tudi zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami v Sočiju, kjer bo Tina Maze branila dve srebrni medalji iz iger pred štirimi leti v Vancouvru. "Kranjska Gora prihaja ob pravem času. V februarju sem vedno prišla v boljšo formo, kot sem bila prej, z izjemno lanskega leta. Doma bom skušala narediti vse, kar bo mogoče. Tudi na OI odhajam z dobrimi občutki. Ekipa je dobra, in sama sem bolj mirna, kar je zelo pomembno za hitre discipline," je dodala Mazejeva.

Ferkova: Zgleda, da prihajam nazaj

Tudi Maruša Ferk je dobro izkoristila tekme v Cortini in na četrti tekmi v štirih dnevih dosegla peti izid kariere v pokalu. Po ponesrečenem smuku je danes v superveleslalomu pristala tik za deseterico.

"Danes se je že malo poznala utrujenost na nogah, tudi psihično se je bilo težko zbrati. Pred startom pa sem si rekla, da moram odpeljati samo še to, spodaj lahko tudi padeš in čakaš, da te poberejo. Proga je bila najbolj zahtevna med vsemi tekmami. Prvi superveleslalom je bil bolj šprinterski, danes pa si se moral bolj zbrati in pametno odpeljati vse odseke. Ko sem dobila zadnjo informacijo na start, smo spodaj spremenili linijo, tako da sem šla čisto na vrata in očitno sem zato imela tak čas. Zgleda, da prihajam nazaj. Dobro se počutim na smučeh in ni važno ali je proga odprta ali zaprta, tako da sem zelo zadovoljna," je dejala Ferkova.