Nekoč sta se v klubu in okoli njega cedila med in mleko, denar (skoraj) nikoli ni bil problem, potovalo se je z dragimi čarterji, po evropskih tekmah so se prirejale velike zabave... A zdaj je kriza – kljub podpori nekaterih večjih ali manjših botrov – udarila tudi po dvakratnih evropskih prvakinjah, ki uradno razpolagajo z letnim proračunom 1,7 milijona evrov, neuraden pa naj bi znašal precej več. In od visokoletečih napovedi in ciljev klubskih veljakov pred letošnjo sezono – da je na vidiku nov generalni sponzor, da je proračun skoraj pokrit, da bo prišla še kakšna odmevna igralska okrepitev – je ostalo bore malo. Številni sponzorji zapirajo ali so zaprli pipice, posledično zamujajo plače igralkam, ki so zelo visoke, trenutno pa naj bi jim klub dolgoval dve. Toda še slabše bo, če se bo generalni pokrovitelj Mercator znašel pod okriljem Agrokorja, ki bo verjetno imel še manj razumevanja za Krim kot zdajšnji najboljši sosed.

Prekinitev sodelovanja s tremi igralkami sredi sezone (Španka Carmen Martin, Švedinja Linnea Torstensson, Romunka Patricia Vizitiu) je le nadaljevanje dokaj čudne kadrovske politike kluba, za katero pa je jasno, kdo nosi odgovornost. Že nekaj časa klub na področju prihodov in odhodov igralk zaradi gneče v obe smeri spominja na avtobusno postajo, za veliko rokometašic pa je Krim le enoletna ali pa še časovno krajša destinacija, čeprav so pogodbe večletne. Že vrabci na strehi čivkajo, da je v odnosu med trenerjem Tonetom Tisljem in večino igralk že zdavnaj počilo, zato je verjetno tudi to eden razlogov – poleg denarnih – za predčasne odhode iz kluba.

Mogoče so igralske in denarne težave idealna priložnost, da se na Krimu končno le lotijo tistega, kar v teoriji zagovarjajo že dolga leta, v praksi pa počnejo prav nasprotno – slovenizacije igralskega kadra. Z omejitvijo uvoza tujih igralk na racionalno število bi bila celotna zadeva posledično precej cenejša, saj denarja za sedanji zelo drag igralski pogon ni dovolj, klub bi se lažje identificiral z okolico (in obratno), zaradi domačih igralk bi bilo verjetno več tudi gledalcev... Seveda bi to po drugi strani pomenilo tudi nižje tekmovalne cilje v Evropi za nekaj sezon, a na Krimu so tako in tako skoraj vsako sezono vajeni delati nove tri- ali štiriletne projekte. Letošnji tekmovalni uspeh v Evropi bi bil seveda več kot dobrodošel, čeprav je glede na trenutno stanje v klubu in okoli njega malo verjeten. A sočasno bi uspeh prekril tudi vse slabosti in težave, kar pa za prihodnost kluba seveda ne bi bilo dobro. Čas je za prelomnico!