"Klub je zaradi trenutnih ekonomskih razmer v finančnih težavah. Tega v klubu ne zanikamo. Realizacije finančnih obveznosti pokroviteljev do kluba zamujajo tudi do 120 dni, kar je v danih, že omenjenih ekonomskih razmerah povsem logičen pojav. Žal smo tudi mi odvisni od gospodarskih razmer, ki poganjajo kolesje ne samo našega, ampak tudi drugih športov," so v sporočilu za javnost zapisali pri Krimu.

"Res je tudi, da posledično zaradi zgoraj omenjenih zamud nakazil klub igralkam dolguje izplačilo plač. V nekaterih tujih medijih oziroma forumih smo zasledili določene podatke, ki pa niso resnični. Klub igralkam dolguje izplačilo dveh plač. Vodstvo kluba pospešeno dela na premostitvah težav, da bi zamujena izplačila kar se da hitro uredilo ter zagotovilo nemoteno delovanje kluba v nadaljevanju sezone," so še pojasnili v ljubljanskem klubu.

Jasno pa je že, da klubu v prihodnje ne bodo več pomagale tri igralke. Od soigralk iz Stožic se je "zaradi nepremostljivih razlik na relaciji klub-igralka" že poslovila švedska zunanja igralka Linnea Torstensson, odšli pa bosta tudi španska krilna igralka Carmen Martin in romunska zunanja igralka Patricia Vizitiu, ki ni izpolnila pričakovanj.