Danci, Francozi in Hrvati so si z uvrstitvijo v polfinale izborili tudi nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Katarju, kjer bodo nastopili tudi Španci, branilci naslova svetovnih prvakov iz leta 2013.

Hrvaška je tekmo v Aarhusu odločila v prvi polovici drugega polčasa, ko je povedla za pet golov, lepo zalogo v zadetkih pa brez težav ubranila do konca dvoboja. Najbolj učinkovita sta bila Domagoj Duvnjak in Manuel Štrlek, ki sta dosegla po šest golov, Michal Jurecki je za Poljsko dosegel enega več. Rusija je v uvodni tekmi skupine II premagala Belorusijo z 39:33. Dmitrij Kovalev je za Ruse dosegel 12, Ivan Brouka pa za Beloruse devet golov. Francija je klonila proti Švedski z 28:30. Pri ne preveč razpoloženih galskih petelinih je bil najbolj učinkovit Guillaume Joli s tremi goli, Lukas Karlsson in Johan Jakobsson sta za Švedsko dosegla po šest golov.

Španska je v današnji uvodni tekmi skupine I v Herningu premagala Makedonijo s 33:22. Pri zadnjih svetovnih prvakih je bil najbolj učinkovit Joan Canellas s šestimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Jose Manuel Sierra s 13 obrambami. Pri Makedoncih, ki so nastopili brez prvega zveznika Kirila Lazarova, je bil najbolj učinkovit Filip Mirkulovski s sedmimi zadetki.

Avstrijci so nekoliko nepričakovano, a povsem zasluženo premagali Madžare s 25:24. Za naše severne sosede sta po šest golov dosegla Viktor Szilagyi in Raul Santos, pri vzhodnih sosedih pa je Gergö Ivancsik zabil pet golov. Danci so se poigrali z Islandci in jih zanesljivo premagali s 32:23. Mads Mensah Larsen je za Dansko dosegel osem, Gudjon Valur Sigurdsson pa za Islandijo deset golov. Izkazal se je tudi domači vratar Jannick Green z 19 obrambami.