Poljska smučarska tekačica Justyna Kowalczyk je zmagovalka današnje tekme v domači Szklarski Porebi. Na desetkilometrski tekmi v klasični tehniki s skupinskim startom je za zmago ugnala Rusinji Julijo Čekalevo in Julijo Ivanovo. Domača zvezdnica ni imela težav pri zmagovanju, saj je hitro pobegnila tekmicam in slavila s prednostjo 41,8 sekunde. Slovenki Katja Višnar in Barbara Jezeršek pa sta se z 27. in 28. mestom tudi še zavihteli med dobitnice točk svetovnega pokala.

V moški konkurenci zmaga za Vilegžanina

Rus Maksim Vilegžanin pa je zmagovalec moške preizkušnje v Szklarski Porebi. Na 15-kilometrski tekmi v klasični tehniki s skupinskim startom je ugnal rojaka Jevgenija Belova, tretji je bil Kazahstanec Aleksej Poltoranin, razlike pa so bile precej manjše, saj je bil zaostanek drugega le 2,2 sekunde, tretjega pa 2,3 sekunde. Na startu sta bila tudi dva Slovenca, ki pa sta ostala brez točk; Rok Tršan je bil 42., Domen Potočnik pa 43.

Svetovni tekaški pokal se bo nadaljeval čez 14 dni v italijanskem Dobbiacu, kjer bodo na sporedu tekme na 10 in 15 km v klasični tehniki ter sprint v prosti tehniki.