Tridesetletni Švicar je po zmagi na superveleslalomu v Beaver Creeku v tej sezoni vpisal še prvenec na smuku v domačem Wengnu za drugo zmago v svetovnem pokalu. Küngu se je najbolj približal Reichelt, ki je za stotinko prehitel norveškega asa Svindala, a od Švicarja in zmage ga je ločilo šest stotink sekunde. Küng je Švici prismučal deveto zmago na smukih v Wengnu, Švicarji so na večni lestvici na drugem mestu pred Avstrijci, s 15 zmagami absolutnimi rekorderji smukov na tem prizorišču.

Vremenske razmere niso bile najbolj naklonjene organizatorjem tekmovanj na prostem. Potem ko so zaradi velikih količin novega snega odpovedali ženski smuk v Cortini d'Ampezzo in ga preložili na nedeljo, so imeli težave tudi organizatorji moškega smuka v Wengnu. Smuk so sicer spravili pod streho, vendar pa je bil precej osiromašen. Zaradi močnega južnega vetra fena v zgornjem delu proge so krepko znižali start, ta je bil na polovici proge Lauberhorn, tako nizko še nikoli.

Na startu smuka, ki se je začel s 15 minutno zamudo, so bili tudi trije Slovenci. Kljub visoki startni številki 37 je priložnost najbolje izkoristil Rok Perko ter se prebil med dobitnike točk. Ob prihodu v cilj je bil 21., z zaostankom sekunde in 21 stotink, nato pa so ga prehiteli še Američan Jared Goldberg, ki se je pognal na 12. mesto, ter Avstrijca Otmar Striendinger (19.) in Markus Dürager (22.). Perko, ki je zablestel v minuli sezoni z 2. mestom na smuku v Val Gardeni, je s 24. mestom vpisal svoj najboljši izid v tej sezoni.

Andrej Šporn je startal tik za najboljšimi smukači, a je s startno številko 26 zapravil priložnost, da bi si pred smukom v Kitzbühlu, kjer je edinkrat v svetovnem pokalu stal na stopničkah, popravil startno številko. Kranjskogorčan je v cilju prehitel le dva tekmovalca ter nazadnje z zaostankom 1,69 sekunde izpadel iz trideseterice na končnem 39. mestu.

Bolje od izkušenejšega kolega je s progo opravil debitant Martin Čater, ki si je nastop zagotovil z dobrim superkombinacijskim smukom, ko je vpisal 23. čas. Čater je na specialnem smuku s startno številko 67 startal med zadnjimi, a si je z dobro vožnjo prismučal 30. mesto z zaostankom 1,51 sekunde za zmagovalcem ter tako na svojem komaj četrtem startu na tekmah najvišje ravni vpisal prvo točko v svetovnem pokalu.

Svindal (757) je s prvimi stopničkami na smukih v Wengnu v skupnem seštevku okrepil vodstvo pred drugouvrščenim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem (675), ki je favorit v slalomu. Razlika znaša 82 točk. Svindal (360) vodi tudi v smukaškem seštevku ter ima natanko sto točk naskoka pred drugouvrščenim Reicheltom. Perko je v smukaškem seštevku najboljši Slovenec na 39. mestu.