Na nedeljski tekmi bo nastopilo vseh sedem slovenskih skakalcev. V včerajšnjih kvalifikacijah, ki si jih je ogledalo kar 5000 gledalcev, so bili uspešni Jernej Damjan (8. mesto), Jurij Tepeš (19.), Rok Justin (23.), Jaka Hvala (29.) in Tomaž Naglič (34.), medtem ko sta Robert Kranjec in Peter Prevc na tekmo uvrščena neposredno. Slovenski selektor Goran Janus je najboljšemu slovenskemu skakalcu včeraj namenil prost dan za nujno potreben počitek, zato sploh ni skakal. Za enako taktiko sta se odločila še zmagovalec tekme v Visli, Nemec Andreas Wellinger in vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Poljak Kamil Stoch.

Na današnji ekipni tekmi bodo v konkurenci desetih reprezentanc za Slovenijo tekmovali v naslednjem vrstnem redu: Tepeš, Kranjec, Damjan in Prevc. Lani je Slovenija na ekipni tekmi zmagala, potem ko je vse kazalo na gladko zmago Poljakov, a so v finalni seriji naredili veliko napako. »Na moštveni tekmi me zanimajo stopničke. Upam, da bosta obe tekmi pošteni in veter ne bo preveč spreminjal smeri. Skakalnico v Zakopanah dobro poznamo, običajno smo bili na njej boljši kot v Visli,« je povedal selektor slovenske reprezentance Goran Janus.

Med kvalifikanti je bil najboljši 19-letni Avstrijec Michael Hayboeck (128 m), ki je s tem potrdil, da tretje mesto na tekmi v Visli ni bilo naključje. Med skakalci prve deseterice svetovnega pokala je bil s 126,5 metra najdaljši Avstrijec Gregor Schlierenzauer, Robert Kranjec je skočil 117 metrov.

Tudi na drugi tekmi celinskega pokala na 100-metrski skakalnici v Saporu je zmagal Slovenec Nejc Dežman, Robert Hrgota pa si je delil drugo mesto s 43-letnim japonskim veteranom Takanobujem Okabejem. V Saporu bosta še dve tekmi na večji, 134-metrski skakalnici.