Za Koširja je Bad Gastein srečen kraj. Lani je tu dosegel svojo edino zmago v svetovnem pokalu, po ponesrečenem nastopu na petkovi tekmi (nadomeščala je Jürling), ko je v kvalifikacijah naredil napako in odstopil, pa se je na drugi tekmi vrnil na stopničke. Bil je blizu zmagi, na težki, povsem zmehčani progi je kazal suverene predstave, bil najhitrejši v kvalifikacijah, v finalu pa ga je ustavil Wild. Pravzaprav se je ustavil kar sam, saj je po zmagi v prvi vožnji na drugi padel, s tem pa zapravil kolajno v slalomskem seštevku svetovnega pokala. To je bil namreč zadnji paralelni slalom v sezoni, Slovenec pa je v seštevku zasedel četrto mesto, zmagal je Francoz Sylvain Dufour. Košir je z drugim mestom izenačil najboljši izid sezone, z drugimi letošnjimi stopničkami jih ima zdaj v karieri že sedem.

»Tekma je bila bolj podobna rodeu kot pa čemu drugemu. Organizatorji so se sicer trudili, a proti naravi niso mogli nič. Zato ne vem, ali so rezultati ravno najboljši kazalec trenutne forme. S četrtim mestom nisem najbolj zadovoljen, želel bi si več. V polfinalu sem proti Žanu že v prvi vožnji padel, tako da pravih možnosti nisem imel, zato pa sem po neumnosti izgubil tretje mesto, ki sem ga že imel v rokah. Ker je Schoch pred mano padel, bi se moral samo pripeljati do cilja, a sem nekaj vratc pred koncem padel še jaz. Kljub vsemu je moje četrto mesto in Žanovo drugo dobro povabilo za navijače, da naslednji teden pridejo na Roglo. Tam bo spet najboljša tekma sezone,« je dejal Rok Marguč.

Pri ženskah je bila še drugič v treh dneh najboljša vodilna v svetovnem pokalu Švicarka Patricia Kummer. Gloria Kotnik je bila 18. Naslednja tekma svetovnega pokala bo paralelni veleslalom na Rogli, in sicer v soboto, 18. januarja.