Na selektivni drugi progi se je najbolj veselil Hirscher, ki se je na prvo mesto pognal s tretjega po prvi vožnji. Slalomski virtuoz iz Mozartovega Salzburga je vpisal še 22. zmago v svetovnem pokalu, četrto v letošnji sezoni, četrtič pa je slavil tudi v Adelbodnu.

Po prvi vožnji četrtega moškega slaloma za svetovni pokal v Adelbodnu je vodil Šved Mattias Hargin, ki pa je prednost zapravil v drugi vožnji ter na koncu pristal na četrtem mestu. Presenetljivi zmagovalec sobotnega veleslaloma in eden izmed osrednjih adutov na slalomu Nemec Felix Neureuther, ki je bil drugi po prvi vožnji, je v finalu klonil pod pritiskom in odstopil. Tako sta se prvih letošnjih stopničk veselila Myhrer in Kristoffersen, ki je drugič v karieri stopil na zmagovalni oder. Myhrer je bil četrti po prvi vožnji, Kristoffersen pa sedmi.

Hirscher je z zmago, skupno je vpisal 675 točk, prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po novem drugouvrščeni Aksel Lund Svindal, ki v slalomu ne tekmuje, zaostaja 23 točk. Hirscher (280) je prevzel vodstvo tudi v slalomskem seštevku, drugi je Hargin (220), prejšnji vodilni Avstrijec Mario Matt (200) je po ponesrečenem slalomu in odstopu zdrsnil na tretje mesto.

Nova ničla za Slovence

Slovenski moški tabor je manj kot mesec dni pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju zašel v rezultatsko krizo. Moška ekipa za tehnične discipline je v Adelbodnu vpisala novo ničlo. Na veleslalomu sta oba debitanta 21-letna Žan Kranjec in Mišel Žerak zaostala daleč za trideseterico ter izpadla že v prvi vožnji. Po dveh 15. mestih pa je brez finalne uvrstitve v slalomu ostal tudi 35-letni veteran Valenčič.

V slalomu je startal kot 23., po številnih napakah, zlasti v spodnjem delu, pa si je na razmehčani in zaradi visokih temperatur precej načeti progi privozil 3,18 sekunde zaostanka in na 31. mestu končal tik pod robom finala. Od 30. mesta, ki še vodi v finale, so ga ločile le tri stotinke sekunde. Skube z visoko startno številko 63 ni imel pravih možnosti za finale ter prve točke in je za vodilnim po prvi vožnji zaostal 3,64 sekunde.

Slovenska moška ekipa za tehnične discipline tako ostaja le pri treh finalnih uvrstitvah to zimo, Kranjec je bil 23. na veleslalomu v Alta Badii, Valenčič pa dvakrat 15. na slalomih v Val d'Iseru in Bormiu. Še slabše stanje je pri ekipi za hitre discipline; Andrej Šporn je edine točke osvojil z 20. mestom na smuku v Beaver Creeku, Rok Perko pa je bil 25. na superveleslalomu in 28. na smuku v Val Gardeni. Olimpijsko normo sta doslej izpolnila le Kranjec in Valenčič.

Moška karavana ostaja v Švici, kjer bodo konec prihodnjega tedna v Wengnu na sporedu smuk, slalom ter superkombinacija.