Višnarjeva se je v polfinale prebila kot srečna poraženka - v četrtfinalu je po fotofinišu osvojila tretje mesto -, v njem pa je na polovici proge padla in sanj o finalu je bilo konec.

"Lahko rečem, da sem zadovoljna s tekmo. Lahko bi bila kakšno mesto višje, ker se dobro počutim in sem imela prvi čas kvalifikacij. Imela sem malo smole, da sem bila 'lucky loser' in sem imela slabo startno pozicijo v polfinalu. Dobro sem se borila, iskala sem, kje bi lahko prišla naprej. Če ne bi šla naprej, bi bila prav tako zadaj. Mogla sem poizkusit. Finka mi je zapeljala na smučko in sem padla. Vesela sem, da sem poizkusila, da sem iskala položaj, ker rabim takšne stvari. Da se naučim prerivati, priti naprej. Dolgo nisem bila v polfinalu, moram biti zadovoljna," je dejala Višnarjeva.

"Proga je ozka, tri na morejo teči skupaj. Ena mora potegniti kratko, danes sem jo jaz. Je veliko kontaktov, proga je kratka in hitra, veliko tekmovalk je izenačenih. V kvalifikacijah se je videlo, kako je ta disciplina postala konkurenčna. Že tam moraš iti na polno," je pokomentirala padec v polfinalu Višnarjeva.

Alenka Čebašek in Nika Razinger sta nastope končali v četrtfinalu, obe sta v svojih skupinah zasedli peto mesto. Čebaškova je bila 22., Razingerjeva pa 24.

Za Randallovo, ki je slavila devetič na sprintih na svetovni pokal, sta končali Švicarka Laurien Van Der Graaff in Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg.

Ustjugovu, najhitrejšemu v kvalifikacijah, sta družbo na zmagovalnem odru delala Italijan Federico Pellegrino in Rus Aleksej Petuhov. Ustjugov je slavil prvič na tekmah svetovnega pokala. Slovenca Luka Gostinčar in Rok Tršan sta nastope končala v kvalifikacijah; Gostinčar je bil 69., Tršan pa 83.

V nedeljo sta na Češkem na sporedu še dve tekmi, moški in ženski ekipni sprint v klasični tehniki. Start bo ob 11.40.