Massi je dodal, da je bila morda spomladi njegova odločitev o izboru trenerja napačna: "Pa ne zato, ker bi bil Walter Ronconi slab trener, temveč zato, ker ni bil primeren za tako ekipo, kot smo mi, in za cilje, ki smo si jih zastavili. Tudi Walter se je strinjal, da je treba nekaj narediti, tako da je bila odločitev o prekinitvi sodelovanja obojestranska."

Vodja ekipe je dodal: "Morda smo kot ekipa v razmišljanju zelo napredni, saj se obnašamo kot v drugih športih, kjer menjajo trenerje, kadar so spremembe potrebne. To je normalen proces v športu."

Piniju znanja ne manjka, s Tino in Massijem pa se je takoj dobro ujel

O novem trenerju, 49-letnem Švicarju Mauru Piniju, je povedal: "Pini, s katerim se poznava že dalj časa, saj smo skupaj sodelovali, ko je deloval v zasebni ekipi Lare Gut, je torej nov trener, ki ga ni treba posebej predstavljati, saj je veliko ime v smučarskem športu. Je človek, ki ima znanje na vseh področjih, ki so potrebna za vrhunsko smučanje, ima pa tudi izjemno znanje na tehničnem področju."

Novi trener je bil danes z Mazejevo prvič na progi. Na uvodnem treningu smuka pred sobotno tekmo svetovnega pokala v avstrijskem Zauchenseeju je Črnjanka dosegla tretji čas. "Danes je bil Pini prvič s Tino na progi. Odreagirala je dobro, takoj sem tudi sam začutil dobro energijo. Danes smo opravili tudi trening hitrih disciplin in slaloma, kjer se je Tina takoj postavila v pravilen položaj, kar dokazuje, da trenerju zaupa. Lahko tudi povem, da sva danes na treningu smuka z Maurom delovala že zelo sinergično," je še razkril Massi.