Siliko, eden največjih evropskih proizvajalcev gumi tehničnih izdelkov z lastnim razvojem in konstrukcijo orodij za brizganje gume ter lastno orodjarno, potrebuje več sodelavcev. Kot je pojasnil Janez Koprivec, direktor podjetja Siliko, ki je iz obrtne delavnice preraslo v hitro rastoče podjetje in je bilo leta 2010 nominirano za gazelo osrednje Slovenije, potrebujejo več strokovnjakov, predvsem mladih, saj se obseg proizvodnje naglo veča, podjetje pa raste na vseh področjih.

Za sodelovanje predvsem s predstavniki nemške avtomobilske industrije in s slovenskimi kooperanti potrebujejo samostojnega projektnega vodjo, ki bo vodil projekte do serijske proizvodnje izdelkov, zato mora imeti ob ustrezni izobrazbi in tekočem znanju angleščine ali nemščine tudi petletne izkušnje na tem področju.

Z njim bo tesno sodeloval tudi novi tehnični komercialist, ki mora imeti ob odličnem znanju nemščine prav tako petletne delovne izkušnje na tem področju. »Ta kader je zelo težko dobiti, saj za avtomobilsko industrijo v Sloveniji izobraževalnih programov ni, naučiš se pretežno z izkušnjami,« pojasnjuje Koprivec.

Ekipo bo Siliko okrepil še z razvojnim inženirjem – konstruktorjem izdelkov, razvojnim tehnologom za brizganje plastike ali gume, nastavljalcem strojev za brizganje ter vodjo izmene v proizvodnji brizganja izdelkov iz gume, ki bosta imela dvo- ali triizmensko delo.

V podjetju pa iščejo še vzdrževalca strojev in opreme, CNC-operaterja za rezkalni center in potopno erozijo, inženirja za razvoj elastomerov s petletnimi delovnimi izkušnjami na področju compoundinga in kemijskega tehnologa z najmanj dveletnimi delovnimi izkušnjami.

Siliko krepi tudi poslovno enoto v Sevnici, ki je zrasla v prostorih nekdanje Jutranjke, saj bodo tam zaposlili poleg vodje enote še nastavljalca strojev LSR & plastika in vzdrževalca strojev in opreme ter pripravljalca proizvodnje LSR & plastika.

Podjetje je lani, ko se je preselilo na Vrhniko v nekdanje prostore IUV Vrhnika, kjer so vzpostavili tudi lasten razvojni center, investicija v nove proizvodno-razvojne prostore pa je veljala 16 milijonov evrov, z 225 sodelavci ustvarilo 29 milijonov evrov prihodkov, letošnje leto pa bodo zaključili z 32 milijoni evrov prodaje in s 235 sodelavci.