Bolj veseli kot natakarji so bili trgovci v velikem nakupovalnem središču tik ob hotelu, kjer so skakalci preganjali čas in zapravljali evre, preden so se lahko namestili po sobah. V slovenski reprezentanci so stalni sostanovalci Prevc in Tepeš ter Justin in Hvala, ki imata skupaj najeto tudi stanovanje v Kranju. Naglič si deli sobo z Damjanom ali Kranjcem. Eden izmed dveh najstarejših reprezentantov je v sobi sam. »Kriterij, da si v sobi sam, je EMŠO, ne pa tekmovalni uspeh. Natančno se tudi ve, kdo izmed mlajših mora nositi torbe in kakšen kos opreme,« je pojasnil Peter Prevc.

Slovenski selektor Goran Janus je svojim varovancem včeraj namenil povsem prost dan, vendar nekateri niso zdržali brez treninga. Prednjačil je Robert Kranjec, ki je imel kar na nabito polnem hotelskem parkirišču trening ob pomoči Nejca Franka, enega izmed dveh pomočnikov, ki je sicer specialist za krojenje dresov, zato ima v kombiju s seboj kar dva šivalna stroja. Ob treningu Kranjca so nam najbolj padle v oči uteži, ki jih prevažajo s seboj, ter vaje, ko se je Frak z vso težo usedel na hrbet peresno lahkega 32-letnega Kranjca.

»Ne glede na spodrsljaj Prevca v Garmischu so razlike še vedno tako majhne, da je mogoče narediti še marsikaj. Skoki so igra občutkov. Prevcu med vsemi štirimi skakalnicami najbolj leži prav Innsbruck. Kranjec ga malo biksa, a je naredil premik. Damjan lahko gradi na točkah po več kot letu dni. Hvala niha, saj nakaže napredek, nato pa spet brcne v prazno. Razlike so noro majhne. Izjemno pomembno vlogo igra veter. Nemogoče je napovedati pravilen razplet,« je ob druženju s slovenskimi novinarji razmišljal glavni trener Goran Janus, ki se s konkurenco ne ukvarja posebej, ker ga sploh ne zanima.

Prireditelji v Innsbrucku so na trnih, da bi se ponovilo leto 2008, ko je bila zaradi premočnega vetra tekma odpovedana in so jo nato izvedli v Bischofshofnu. Lokalni poznavalci razmer glede na vremensko napoved zatrjujejo, da je kar 80 odstotkov možnosti, da tekme ne bodo mogli izpeljati po predvidenem urniku. V noči na soboto naj bi Innsbruck zajel orkanski veter s hitrostjo do 100 kilometrov na uro (28 m/s). Ob takšni hitrosti tudi posebna mreža za zaščito pred vetrom ni več v pomoč, saj je uporabna le do hitrosti 16 m/s. Miran Tepeš, pomočnik direktorja svetovnega pokala, je precej bolj miren. Njegovi podatki o vremenu, za katerega je specialist, so veliko bolj obetavni. Če imajo v Innsbrucku težave z vetrom, jih imajo prireditelji poletov na Kulmu ter tekem Wisli (vse vstopnice so že razprodane) in Zakopanah na Poljskem s pomanjkanjem snega. jo