Schumacher je v nedeljo v francoskih Alpah na smučanju izven urejenih prog padel in pri tem močno z glavo udaril v skalo (pri tem naj bi se po nekaterih podatkih njegova čelada razletela). Po nesreči je bil zelo pretresen in nepriseben, a pri zavesti. Po hitrem posredovanju reševalcev so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Grenoble, kjer so ga zaradi velikega pritiska v glavi in možganskih krvavitev nemudoma operirali. Od nedeljske operacije dalje je Nemec v umetni komi, zdravniki pa budno spremljajo njegovo stanje, ki je zelo kritično, a naj bi se začelo izboljševati.

Tudi danes so v bolnišnici v Grenoblu pripravili novinarsko konferenco, na kateri so sporočili, da so sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena ponoči še drugič uspešno operirali, da so sprostili pritisk v njegovi glavi, odstranili pa so tudi krvni strdek. Njegovo stanje naj bi se počasi stabiliziralo.

»V operaciji, ki je trajala dve uri, smo uspešno odstranili krvni strdek v možganih. Slikanje možganov po posegu je pokazalo, da je njegovo stanje relativno stabilno in boljše kot včeraj. Dobili smo nekaj znakov, ki kažejo na to, da imamo situacijo pod boljšim nadzorom kot včeraj. Še vedno pa ne moremo trditi, da je Schumacher izven smrtne nevarnosti, a smo vsaj pridobili več časa za njegovo okrevanje. Prihajajoče ure bodo še vedno zelo pomembne glede možnosti, ali bo okreval. Situacija je še vedno zelo delikatna in so možni vsi scenariji. Njegovo stanje gre lahko na bolje zelo hitro, a se lahko tudi nenadoma poslabša,« je sporočil glavni anesteziolog Jean-Francois Payen.