Najmanj 320 morskih psov, med njimi tudi veliki beli, so opremljeni z oddajniki, ki na twitter sporočajo njihovo približno lokacijo. Ko se morski pes približa na kilometer plaži, se vključi alarm, ki se bo v obliki sporočila objavil na tem twitter računu. Račun se imenuje Surf Life Saving WA, v tvitvu pa bo zapisana tudi velikost, vrsta in približna lokacija, kje se nahaja. Šlo bo torej za precej hitrejše obveščanje javnosti od dosedanjih obvestil na lokalnih radijskih postajah in v časopisu.

»Sedaj potencialne žrtve ne bodo mogle več reči, da niso bile obveščene oziroma opozorjene. Kdor bo želel vedeti, ali mu preti nevarnost, se bo prej pozanimal,« je dejal vodja projekta Chris Peck. Ross Weir iz združenja za ohranitev morskih psov pa meni, da tovrstna poteza nima nič skupnega z znanostjo niti ne bo imela vpliva na plavalce oziroma morske pse.

Sicer pa je bilo lansko leto v Zahodni Avstraliji le pet napadov morskih psov, eden deskar pa je ranam podlegel. Oblasti v tem delu kontinenta tam spodaj pa so nedavno sicer začele s kontroverznim projektom, v sklopu katerega ribiči lahko lovijo in ubijajo velike morske pse, ki se približajo obljudenim plažam. Borci za pravice živali obljubljajo, da bodo sabotirali vsakršen poskus selekcije morskih psov po tem principu.