Pri PanOrganic pravijo, da bodo slovenske prodajne police s svežim česnom preskrbljene vse do pomladi, saj napredna tehnologija skladiščenja omogoča dolgotrajno življenjsko dobo te nepogrešljive začimbe. Kljub vsej mehanizaciji pa določene stvari še zmeraj opravljajo tradicionalno – vsak česen je očiščen ročno, kot so to počeli nekoč. Česen je dobavljiv pri dveh večjih slovenskih trgovcih, zaradi kratke distribucijske poti pa pride na trgovske police še svež, z vsemi značilnimi lastnostmi in hranljivimi snovmi. Česnek je pridelan po načelu integrirane pridelave in ima certifikat Global G.A.P., ki je sinonim za dobro kmetijsko prakso. PanOrganic pa je šele četrto kmetijsko gospodarstvo na svetu, ki poseduje tovrsten certifikat.

»Zgodba s 'česnekom' se je začela razvijati predvsem zaradi pomanjkanja slovenskega česna. Uvoženi česen ima namreč precej slabši okus, manj izrazit vonj in veliko manj hranljivih snovi, ki so zelo pomembne za njegovo kvaliteto ter ne nazadnje za njegove zdravilne lastnosti,« je povedal Niko Miholič iz PanOrganica in dodal, da je pridelava slovenskega česna pomembna tudi z razvojnega vidika, saj oživlja stagnirano kmetijstvo v Pomurju.

V prihodnosti kanijo pri PanOrganicu pridelavo še povečati, saj so za jesensko sajenje česna pripravili kar 35 hektarjev zemljišč.