Enaintridesetletni norveški as je pokazal novo smukaško mojstrovino na zelo zahtevni smukaški progi ter je vpisal še 25. zmago na tekmah za svetovni pokal alpskih smučarjev ter osmo smukaško. Svindal je v tej sezoni še četrtič pokoril konkurenco, slavil je na superveleslalomih v Lake Louisu in Val Gardeni ter ob Bormiu dobil še smukaško preizkušnjo v Beaver Creeku. V Bormiu je vpisal svojo prvo zmago.

Svindal bo novo leto začel kot vodilni tekmovalec v skupnem seštevku svetovnega pokala s skupno 630 točkami z zajetno zalogo 195 točk pred drugouvrščenim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem (435) in 301 točk pred tretjeuvrščenim Američanom Tedom Ligetyjem (329). Zadnja v smukih ne tekmujeta. S skupno 300 točkami prepričljivo vodi tudi v posebnem smukaškem seštevku, Guay na drugem mestu ima 93 točk manj. Vodilni je tudi v superveleslalomskem seštevku.

Slovenci so tokrat na progi, kjer je Andrej Jerman leta 29. decembra 2009 prišel do prve slovenske smukaške zmage, ostali brez vidnejše uvrstitve in točk. Perko je za zmagovalcem zaostal dve sekundi in 60 stotink, Andrej Šporn je bil z zaostankom treh sekund in 29 stotink 51., Klemen Kosi pa je bil na svojem debiju na tej progi z zaostankom treh sekund in 66 stotink 56.

Najbližje točkam je bil Perko, ki je najboljšo formo pokazal na obeh treningih, ko je bil 20. Perko je bil konkurenčen takrat vodilnemu Švicarju Diderju Defagu le v zgornjem delu, ob prvem merjenju vmesnega časa je bil celo za 18 stotink sekunde hitrejši, ob drugem je bil povsem poravnan, nato pa si je že pridelal sekundo zaostanka ob prihodu v cilj pa je bil z zaostankom 1,47 sekunde takrat predzadnji šesti, prehitel je le moštvenega kolega Šporna.

Zaradi sneženja in slabe vidljivosti se je četrti moški smuk za svetovni pokal v alpskem smučanju v Bormiu začel s polurno zamudo, proga je bila razmeram nekoliko prilagojena, brez brutalne uvodne strmine.

Bormio bo prizorišče prvih preizkušenj v novem letu, saj bo gostil odpadla slaloma iz zagrebškega Sljemena. Ženski slalom bo 5. januarja, moški pod žarometi pa 6. januarja. Pred olimpijskimi igrami v Sočiju bodo na sporedu še trije smuki, klasike v Wengnu, Kitzbühlu in Garmish-Partenkirchnu.